11 Ιουνίου 2023

Ντιέγκο Μαραντονα: Στο εδώλιο οκτώ γιατροί και νοσηλευτές για τον θάνατό του

Στις 25 Νοεμβρίου του 2020, ο Ντιέγκο Μαραντόνα… ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές στην παγκόσμια ιστορίαν έφυγε από την ζωή. Αν και τα προβλήματα της υγείας του ήταν αρκετά, ο θάνατος του έγειρε πολλά ερωτηματικά. Κυρίως για τον ρόλο των γιατρών στην ποιότητα της νοσηλείας του.
Τώρα, οκτώ γιατροί και νοσηλευτές παραπέπονται σε σε δίκη, στο πλαίσιο έρευνας που γίνεται για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Κατηγορούνται για απλή ανθρωποκτονία με ενδεχόμενη πρόθεση.

Αν και έχουν περάσει δυόμιση, οι συνθήκες του θανάτου του εξακολουθούν να είναι αντικείμενο έρευνας.

Το ESPN, το μεγαλύτερο αθλητικό τηλεοπτικό δίκτυο του πλανήτη, αναφέρει πως οκτώ από τους γιατρούς και και τους νοσηλευτές που ήταν υπεύθυνοι για τη φροντίδα του Αργεντινού θρύλου τις τελευταίες του στιγμές θα περάσουν την πόρτα του δικαστηρίου. Κατηγορούνται για απλή ανθρωποκτονία με ενδεχόμενη πρόθεση. Αν κριθούν ένοχοι… σύμφωνα με την νομοθεσία της Αργεντινής, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης από 8 ως 25 χρόνια.

Τις συνθήκες θανάτου του Μαραντόνα ερευνούσε ένα ειδικό ιατρικό συμβούλιο που είχε οριστεί επίσημα για αυτή την  υπόθεση. Το συμβούλιο αυτό είχε καταλήξει στο συμπέρασμα πως πολλά μέλη της ιατρικής του ομάδας ενήργησαν απερίσκεπτα. Όπως ανέφερε συγκρεκριμενα: «τα σημάδια κινδύνου ζωής του ασθενούς αγνοήθηκαν».

Πηγή

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας