15 Ιουλίου 2024
34.4 C
Athens

Μπορεί το σκόρδο να βελτιώσει τη σεξουαλική σας ζωή;


 

Το σκόρδο είναι ένα δημοφιλές συστατικό που το έχουμε συνδέσει με μια μεγάλη λίστα οφειλών για την υγεία.

Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής, στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και στην προστασία από χρόνια νοσήματα.

Δεδομένου των πολλαπλών ιατρικών του ιδιοτήτων, οι άνθρωποι αναρωτιούνται μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική λειτουργία ή να αυξήσει την ορμή.

Αυτό το άρθρο εξετάζει τα στοιχεία για να καθορίσει εάν συμβαίνει αυτό:

Το σκόρδο βελτιώνει την ροή του αίματος

Κάποιες έρευνες υποδεικνύουν ότι μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της ροής του αίματος, η οποία ενδέχεται να είναι ευεργετική για τη θεραπεία προβλημάτων όπως η στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες.

Πράγματι, πολλές ανθρώπινες και ζωώδεις μελέτες έχουν βρει ότι ορισμένες ενώσεις που βρίσκονται στο σκόρδο μπορούν να αυξήσουν τη ροή του αίματος και να βελτιώσουν τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων.

Επιπλέον, μια μελέτη που έγινε σε 49 ηλικιωμένους άνδρες έδειξε ότι ένα φάρμακο που περιείχε συστατικά όπως εκχύλισμα σκόρδου, πιπερόριζας και του βελούδου από το κέρατο ελαφιού βελτίωσε τη στυτική λειτουργία.

Επίσης μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα του μονοξειδίου του αζώτου, μια ένωση που βοηθά τα αιμοφόρα αγγεία να διαστέλλονται για την καλύτερη ροή του αίματος. Αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να βοηθήσει στη βελτίωση της στυτικής λειτουργίας

Ωστόσο, απαιτούνται περισσότερες ανθρώπινες μελέτες για να αξιολογηθούν συγκεκριμένα οι επιπτώσεις του σκόρδου στη στυτική δυσλειτουργία.

Μπορεί να ενισχύσει την ανδρική γονιμότητα

Μπορεί το σκόρδο να βελτιώσει τη σεξουαλική σας ζωή;

Εκτός από την αύξηση της ροής του αίματος, ορισμένες μελέτες έχουν βρει ότι μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση της ανδρικής γονιμότητας.

Μια ανασκόπηση 18 μελετών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το σκόρδο βοήθησε στην τόνωση της παραγωγής σπέρματος και στην αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης, κάτι που μπορεί να οφείλεται στις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες
Σε μια πρόσφατη μελέτη σε ζώα, η S-αλλυλκυστεΐνη, μια ένωση που βρίσκεται στο σκόρδο, αύξησε την παραγωγή τεστοστερόνης σε ποντίκια

Μια άλλη μελέτη σε ζώα έδειξε επίσης ότι το παλαιωμένο εκχύλισμα σκόρδου θα μπορούσε να προστατεύσει από αλλαγές στην παραγωγή σπέρματος και τα επίπεδα τεστοστερόνης που προκαλούνται από τη χημειοθεραπεία

Ωστόσο, απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να προσδιοριστεί πώς μπορεί να επηρεάσει την ανδρική γονιμότητα και τα επίπεδα τεστοστερόνης στους ανθρώπους.

Δρα ως αντιοξειδωτικό

Τα αντιοξειδωτικά μπορούν όχι μόνο να βοηθήσουν στην προστασία από χρόνια νοσήματα αλλά επίσης μπορεί να παίξουν καθοριστικό ρόλο στη σεξουαλική υγεία και τη γονιμότητα.

Το φρέσκο ​​σκόρδο και το παλαιωμένο εκχύλισμα σκόρδου είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και μπορούν να βοηθήσουν στην εξουδετέρωση των επιβλαβών ενώσεων που είναι γνωστές ως ελεύθερες ρίζες

Σύμφωνα με μια μελέτη μεταξύ 100 ανδρών με υπογονιμότητα, η λήψη ενός αντιοξειδωτικού συμπληρώματος αύξησε τον αριθμό των σπερματοζωαρίων

Είναι ενδιαφέρον ότι μια μελέτη σε αρουραίους με διαβήτη διαπίστωσε ότι η S-αλλυλκυστεΐνη από το σκόρδο βελτίωσε τη στυτική λειτουργία εμποδίζοντας τον σχηματισμό ελεύθερων ριζών.

Ωστόσο, απαιτούνται πρόσθετες μελέτες για να κατανοηθεί πώς τα αντιοξειδωτικά στο σκόρδο μπορεί να επηρεάσουν τη σεξουαλική λειτουργία και τη γονιμότητα στους ανθρώπους.

Συμπέρασμα 

Το σκόρδο είναι ένα ισχυρό συστατικό που έχει συνδεθεί με πολλά πιθανά οφέλη για την υγεία.

Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες σε ανθρώπους και ζώα, μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική λειτουργία αυξάνοντας τη ροή του αίματος και ενισχύοντας τη γονιμότητα, ειδικά στους άνδρες.

Ωστόσο, περιορισμένη έρευνα είναι διαθέσιμη για τις επιδράσεις του σκόρδου στη σεξουαλική ορμή συγκεκριμένα και παραμένει ασαφές πώς μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική λειτουργία στις γυναίκες.

Ωστόσο, μπορείτε εύκολα να το απολαύσετε ως μέρος μιας θρεπτικής, ολοκληρωμένης διατροφής για τη στήριξη της συνολικής υγείας και την προστασία από ασθένειες.

Μπορεί το σκόρδο να βελτιώσει τη σεξουαλική σας ζωή;

ΑΡΘΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Πηγή

 
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας

Editors' Picks