21 Μαΐου 2024
21 C
Athens

Γιόγκα προσώπου: Τι είναι;


Η γιόγκα προσώπου, ή συγκεκριμένες κινήσεις που στοχεύουν τους μύες του προσώπου, προβάλλεται πολύ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως ένας τρόπος να αλλάξετε το σχήμα του προσώπου σας και να σας βοηθήσει να φαίνεστε νεότεροι. Απαιτείται περισσότερη έρευνα, αλλά ορισμένοι ισχυρίζονται ότι οι ασκήσεις γιόγκα προσώπου μπορούν να λειάνουν τα μάγουλα, να σβήσουν τις ρυτίδες και να κάνουν το δέρμα να λάμπει. Μπορεί επίσης να μειώσει το λίπος της γνάθου, του “διπλού πηγουνιού”, και να μειώσει την κόπωση των ματιών.

Λειτουργεί πραγματικά η γιόγκα για το πρόσωπο; Ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να προσφέρει μέτρια αποτελέσματα, αλλά χρειάζεται αρκετή δουλειά. Μπορεί να μην παρατηρήσετε αποτελέσματα παρά μόνο μετά από αρκετές εβδομάδες. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για τη γιόγκα προσώπου, συμπεριλαμβανομένων των ασκήσεων, και εάν βελτιώνει την εμφάνιση.

Πώς λειτουργεί η Γιόγκα προσώπου;

Το πρόσωπο αποτελείται από τρία διαφορετικά επίπεδα που “κάθονται” στην κορυφή του κρανίου. Το πιο εξωτερικό στρώμα είναι το δέρμα. Κάτω από αυτό βρίσκονται δύο στρώματα λίπους: το υποδόριο λίπος (το οποίο βρίσκεται ακριβώς κάτω από το στρώμα του δέρματος) και το βαθύ λίπος (το οποίο βρίσκεται κάτω από το υποδόριο λίπος). Αυτές οι στρώσεις λίπους ενώνονται μεταξύ τους και δίνουν σχήμα και τη πληρότητα στο πρόσωπό σας. Κάτω από το λίπος βρίσκονται οι μύες του προσώπου, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι αρκετά μικροί.

Η βαρύτητα τραβάει το δέρμα προς τα κάτω καθώς γερνάτε, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει καθίζηση στο πρόσωπο. Το πρόσωπο χάνει το στρώμα λίπους που σφίγγει τα νεότερα πρόσωπα, δημιουργώντας μια πιο “κούφια” εμφάνιση. Επίσης, το δέρμα και τα οστά αρχίζουν να λεπταίνουν.

Η Face yoga λειτουργεί στοχεύοντας μεμονωμένους μύες στο πρόσωπο, είτε μέσω συγκεκριμένων κινήσεων του προσώπου είτε κάνοντας μασάζ με τα χέρια και τα δάχτυλά σας. Αυτές οι ασκήσεις δεν θα αυξήσουν το χαμένο λίπος στο πρόσωπο. μόνο οι ενέσεις ή η αισθητική χειρουργική μπορούν να το κάνουν αυτό. Αντιθέτως, η γιόγκα προσώπου μπορεί να βοηθήσει στη διόγκωση ορισμένων μυών, κάνοντας το δέρμα σας να φαίνεται πιο λείο.

Ποια είναι τα οφέλη;

Γιόγκα προσώπου: Τι είναι;

Μερικοί άνθρωποι ορκίζονται στη γιόγκα προσώπου για τη βοήθεια στη σύσφιξη, την ανύψωση και τη λείανση του προσώπου τους, αλλά η έρευνα σχετικά με αυτά τα οφέλη λείπει. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2018 περιελάμβανε 16 μεσήλικες που έκαναν 30 λεπτά συγκεκριμένες ασκήσεις προσώπου για 20 εβδομάδες. Κάθε άτομο έλαβε οδηγίες για 32 ασκήσεις προσώπου και παρακολούθησε δύο συνεδρίες 90 λεπτών με πιστοποιημένο εκπαιδευτή ασκήσεων προσώπου.

Οι συμμετέχοντες έκαναν τις ασκήσεις κάθε μέρα για οκτώ εβδομάδες και μετά άλλαξαν σε κάθε δεύτερη μέρα. Η ρουτίνα φάνηκε να βελτιώνει ελάχιστα την πληρότητα γύρω από τα μάγουλα και στο κάτω μέρος του προσώπου, αλλά δεν φάνηκε να έχει επίδραση σε άλλα μέρη του προσώπου. Οι συμμετέχοντες διατήρησαν τα αρχικά αποτελέσματα με λιγότερες ημέρες άσκησης την εβδομάδα, αλλά δεν είναι σαφές πόσο συχνά θα χρειαζόταν να το συνεχίσουν για να διατηρήσουν τα αποτελέσματα.

Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να παρατηρήσουν τα μέτρια οφέλη της γιόγκα προσώπου. Άλλοι μπορεί να διαπιστώσουν ότι η συστροφή του δέρματος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ρυτίδων. Είναι επίσης σημαντικό να έχετε κατά νου ότι η πληρότητα στο πρόσωπο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη γενετική και το σωματικό βάρος.

Ασκήσεις Face Yoga

Εστιάστε στους μεγαλύτερους μύες του προσώπου – κυρίως στα μάγουλα —εάν θέλετε να δοκιμάσετε τη γιόγκα προσώπου. Οι λεπτότεροι μύες που καλύπτουν το μέτωπο πιθανότατα δεν θα μπορέσουν ποτέ να γίνουν αρκετά μεγάλοι ώστε να κάνουν τη διαφορά όσον αφορά τις ρυτίδες ή το σχήμα του προσώπου. Απλά να έχετε κατά νου ότι οι αλλαγές στο σχήμα του προσώπου που συμβαίνουν θα είναι πολύ μικρές.

Δοκιμάστε αυτές τις ασκήσεις face yoga μπροστά από τον καθρέφτη. Μπορεί να είναι δύσκολο να φανταστείτε πώς φαίνεται το πρόσωπό σας όταν τις κάνετε, οπότε η ματιά στον καθρέφτη μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε αν τις κάνετε σωστά.

1. Ενίσχυση της Κυκλοφορίας

Το απαλό χτύπημα στο πρόσωπο μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία. Ξεκινήστε τοποθετώντας τις άκρες των δαχτύλων σας στο μέτωπο και απαλά χτυπώντας το δέρμα. Συνεχίστε το χτύπημα κατά μήκος του προσώπου σας μέχρι να φτάσετε στο σαγόνι σας.

2. Μείωση των Γνάθων

Οι γνάθοι είναι η καθίζηση του δέρματος γύρω από τη γραμμή του σαγονιού. Δοκιμάστε αυτή την άσκηση face yoga για να σφίξετε αυτήν την περιοχή:

 • Σχηματίστε μια γροθιά με το ένα χέρι και τοποθετήστε την στο εξωτερικό της γνάθου σας
 • Γυρίστε το κεφάλι σας προς το πρώτο μέχρι να νιώσετε τέντωμα στο λαιμό σας. Πιέστε απαλά το σαγόνι σας στη γροθιά σας.
 • Κρατήστε αυτή τη θέση για περίπου 30 δευτερόλεπτα πριν μετακινήσετε απαλά το κεφάλι σας πίσω στην αρχική θέση. Επαναλάβετε από την αντίθετη πλευρά.

3. Μείωση της Κόπωσης των Ματιών

Μπορεί να εμφανίσετε καταπόνηση των ματιών εάν αφιερώνετε πολύ χρόνο κοιτάζοντας οθόνες. Ακολουθεί μια άσκηση γιόγκα προσώπου που μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση τους:

 • Τοποθετήστε απαλά ένα δάχτυλο στην εσωτερική γωνία των ματιών σας και μετά πιέστε προς τα κάτω. Κρατήστε για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
 • Μετακινήστε το δάχτυλό σας σε κύκλους για 30 δευτερόλεπτα
 • Επαναλάβετε αυτή την κυκλική κίνηση προς την αντίθετη κατεύθυνση

4. Χαλάρωση του Προσώπου

Η στάση του λιονταριού είναι μια άσκηση γιόγκα προσώπου που μπορεί να απελευθερώσει την ένταση και να χαλαρώσει τους μύες του προσώπου σας. Δείτε πώς να το κάνετε: 

 • Καθίστε σε μια καρέκλα και βάλτε τα χέρια σας στα γόνατά σας
 • Εισπνεύστε βαθιά από τη μύτη σας και μετά ανοίξτε το στόμα σας, βγάζοντας τη γλώσσα σας προς τα έξω
 • Τεντώστε τη γλώσσα σας προς το πηγούνι σας. Κάντε έναν ήχο “αχ” ενώ εκπνέετε από το στόμα σας
 • Χαλαρώστε το πρόσωπό σας
 • Επαναλάβετε περίπου πέντε έως επτά φορές

5. Λείανση των Φρυδιών

Μπορεί να είναι δύσκολο να δουλέψετε τους μικρούς μύες στο μέτωπό σας, αλλά μπορεί να είστε σε θέση να λειάνετε τα φρύδια σας. Αυτή η άσκηση στοχεύει τον μετωπιαίο μυ ή τον μεγάλο μυ στο κέντρο του μετώπου σας:

 • Τοποθετήστε τα δάχτυλά σας στον μετωπιαίο μυ, στραμμένα προς τα μέσα. Εφαρμόστε απαλή πίεση στο δέρμα.
 • Μετακινήστε αργά τα δάχτυλά σας προς τους κροτάφους και μετά αφήστε τα 
 • Συνεχίστε αυτή την κίνηση για περίπου 30 δευτερόλεπτα

Μια γρήγορη ανασκόπηση

Η Face yoga περιλαμβάνει ασκήσεις και αυτομασάζ που στοχεύουν τους μύες του προσώπου. Μερικοί δοκιμάζουν τη γιόγκα προσώπου με στόχο να αδυνατίσουν το πρόσωπό τους και να μειώσουν τις ρυτίδες. Η γιόγκα προσώπου μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της κυκλοφορίας, στη χαλάρωση των μυών σας και στη μείωση της καταπόνησης των ματιών. Συνολικά, το να δοκιμάσετε τη γιόγκα προσώπου έχει αρκετά χαμηλά αποτελέσματα και θα μπορούσε να είναι καλύτερο για μερικούς από το να κάνετε οποιαδήποτε επέμβαση.

Ωστόσο, οι κινήσεις του προσώπου πιθανότατα δεν θα επιτύχουν μακροχρόνια ή σημαντικά, αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Επιλογές όπως το filler, η ανάπλαση του δέρματος ή η αισθητική χειρουργική προσφέρουν πιο σίγουρα αποτελέσματα.

Γιόγκα προσώπου: Τι είναι;

Άρθρα ομορφιάς

Πηγή

 
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας

Editors' Picks