20 Ιουνίου 2024
28.8 C
Athens

Καρκίνος: Στη Βρετανία η πρώτη αντικαρκινική ένεση παγκοσμίως


 

Ο καρκίνος αντιμετωπίζεται πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά τις τελευταίες δεκαετίες. Επιστήμονες από ολόκληρο τον κόσμο παλεύουν για να βρουν ολοένα και περισσότερους τρόπους θεραπείας. Τώρα, Βρετανοί ειδικοί έφτιαξαν την πρώτη αντικαρκινική ένεση παγκοσμίως.

Μέχρι σήμερα, ο τρόπος χορήγησης του ανοσοθεραπευτικού φαρμάκου atezolizumab ήταν ενδοφλέβια. Και η διαδικασία διαρκεί ως και μία ώρα.

Ένεση βοηθά να αντιμετωπιστεί ο καρκίνος

Νοσοκομείο στη βορειοανατολική Αγγλία λέει ότι έγινε το πρώτο στον κόσμο που χορήγησε «αντικαρκινική ένεση».

Το Νοσοκομείο Freeman στο Νιούκασλ λέει ότι η ένεση μειώνει τον χρόνο που απαιτείται για τη θεραπεία των ασθενών, αλλά και ότι είναι πιο άνετη ως διαδικασία.

Ο τρόπος χορήγησης του ανοσοθεραπευτικού φαρμάκου atezolizumab μέχρι σήμερα ήταν ενδοφλέβια με μια διαδικασία που διαρκεί έως και μία ώρα.

Με την ένεση, η χορήγηση μπορεί να γίνει μέσα σε μόλις επτά λεπτά, λένε οι αρμόδιοι.
Η Claire McHugh, από το Newcastle, διαγνώστηκε με μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα (SCLC) το 2021, ο οποίος ευθύνεται για περίπου έναν στους επτά καρκίνους του πνεύμονα.
Της χορηγήθηκε χημειοθεραπεία για τρεις μήνες και έκτοτε κάνει ανοσοθεραπεία κάθε τέσσερις εβδομάδες στο νοσοκομείο.

«Η ένεση είναι πολύ πιο γρήγορη, επομένως είμαι χαρούμενη που λαμβάνω τη θεραπεία μου με αυτόν τον τρόπο», είπε, σύμφωνα με το BBC.

Ο γιατρός της κας McHugh, καθηγητής Alastair Greystoke, είπε ότι το Freeman’s Northern Center for Cancer Care επελέγη πρώτο για να χρησιμοποιήσει τη διαδικασία επειδή είναι ένα «μεγάλο κέντρο με πολλούς ασθενείς που θα μπορούσαν να ωφεληθούν» και «υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ γιατρών, νοσοκόμων και φαρμακοποιών».

Πρόσθεσε ότι από τα τέλη Ιανουαρίου έχουν υποβληθεί σε θεραπεία με τη νέα μέθοδο 54 ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα, του ήπατος και του μαστού.

ΑΡΘΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

Πηγή
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας

Editors' Picks