21 Μαΐου 2024
22.4 C
Athens

Τρέξιμο: Ποια είναι η ιδανική ώρα


Το τρέξιμο σε πολλές περιπτώσεις είναι η ιδανική άσκηση. Ο καλύτερος τρόπος να κρατηθούμε σε φόρμα. Όπως όμως με όλα, υπάρχει η σωστή και η λάθος ώρα της ημέρας για το τρέξιμο. Ποιες είναι άραγε;

Η ώρα της ημέρας κατά την οποία αποφασίζεις να το κάνεις, μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητά του, αλλά και να ενισχύσει τους σχετικούς κινδύνους. Για παράδειγμα, το τρέξιμο το πρωί μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσεις τη μέρα σου με ενέργεια, έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

Κατά τη διάρκεια του πρωινού, η θερμοκρασία του σώματος είναι χαμηλότερη, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο δυσκαμψίας και τραυματισμού. Επιπλέον, μελέτες δείχνουν ότι το πρωινό τρέξιμο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Ωστόσο, το πρωινό τρέξιμο μπορεί να σε παρακινήσει να ξεκινήσεις δυνατά τη μέρα σου και να προετοιμάσεις σωστά το σώμα σου για άσκηση.

Η καλύτερη ώρα για τρέξιμο

Το απόγευμα θεωρείται από πολλούς ειδικούς ως η καλύτερη ώρα για τρέξιμο. Αυτή την ώρα της ημέρας, η θερμοκρασία του σώματος είναι υψηλότερη, με αποτέλεσμα οι μύες να είναι πιο ευέλικτοι και οι πνεύμονες να προσλαμβάνουν περισσότερο οξυγόνο.
Αν και η σωματική απόδοση μπορεί να είναι βέλτιστη κατά τη διάρκεια του απογεύματος, η πνευματική απόδοση μπορεί να είναι χαμηλότερη, λόγω της συσσωρευμένης κόπωσης της ημέρας. Ωστόσο, η αυξημένη θερμοκρασία του σώματος καθιστά το απογευματινό τρέξιμο ιδανικό για αποτελεσματική απώλεια βάρους.

Τέλος, το τρέξιμο το βράδυ μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εκτονώσεις το άγχος και να απολαύσεις λίγη ηρεμία και γαλήνη μετά από μια κουραστική μέρα. Επιπλέον, μπορεί να υπάρχει μικρότερος κίνδυνος θρόμβων αίματος ή καρδιακών προσβολών σε σύγκριση με άλλες ώρες της ημέρας. Ωστόσο, το τρέξιμο το βράδυ μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου, η οποία με τη σειρά της μπορεί να επηρεάσει την παραγωγικότητα την επόμενη μέρα.

Η καλύτερη ώρα για να τρέξεις και να χάσεις βάρος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις ατομικές προτιμήσεις και ανάγκες, οπότε ενώ το τρέξιμο το βράδυ είναι η καλύτερη ώρα, σύμφωνα με τους ειδικούς, η ιδανική επιλογή ώρας είναι αυτή που ταιριάζει στις ανάγκες και το χρονοδιάγραμμα του καθενός.

Τρέξιμο: Ποια είναι η ιδανική ώρα

Fitness

Πηγή
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας

Editors' Picks