15 Ιουλίου 2024
31.6 C
Athens

Άντρας νόμιζε ότι είχε καρκινικό όγκο στα πνευμόνια αλλά ήταν playmobil


Το να αισθάνεται κάποιος άνθρωπος ότι ζει με καρκίνο είναι πολύ τρομακτικό. Μάλιστα, πολλοί άνθρωποι φοβούνται να κάνουν εξετάσεις για μην πάρουν κάποια απάντηση που δεν θα τους αρέσει. Ωστόσο, ένας άντρας από την Βρετανία ζούσε με την πεποίθηση ότι είχε καρκίνο, ενώ αυτό που είχε στην πραγματικότητα ήταν ένα μικρό παιχνίδι.

Ο 47χρονος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του νόμιζε ότι είχε καρκίνο στους πνεύμονες και τελικά άκουσε μερικά καλά νέα, όταν πήγε να εξετάσει έναν όγκο στους πνεύμονες. Ο ασθενής ήταν χρόνιος καπνιστής και είχε βήχα πάνω από 1 χρόνο. Αυτό τον έκανε να πιστεύει ότι είχε καρκίνο.

Ωστόσο,  όταν έκανε βρογχοσκόπηση, οι γιατροί δεν βρήκαν κανένα σημάδι καρκίνου. Αντίθετα, αυτό που βρήκαν ήταν ένα μικρό παιχνίδι playmobil κολλημένο στους αεραγωγούς του ασθενούς. Αυτό ήταν που προκαλούσε τα καρκινικά συμπτώματα.

Ένας άντρας είχε καταπιεί ένα μικρό παιχνιδάκι playmobil, το οποίο έφραζε τους αεραγωγούς του περισσότερο από 40 χρόνια.

c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b 77 1

Τελικά, ο άντρας διαγνώστηκε με εισρόφηση ξένου σώματος στο αναπνευστικό σύστημα αντί για καρκίνο. Οι γιατροί ανέφεραν ότι ήταν μια μοναδική περίπτωση και οι πληροφορίες για το περιστατικό δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό BMJ Case Reports.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο ασθενής είχε καταπιεί ένα playmobil από ένα σετ παιχνιδιών που του είχαν κάνει δώρο, όταν ήταν 7 ετών. Καθώς, το μικρό παιχνίδι μπλόκαρε τη δίοδο του αέρα, οι γιατροί προγραμμάτισαν μια επέμβαση για να το αφαιρέσουν.

4 μήνες μετά την εξαγωγή του παιχνιδιού, οι γιατροί ανέφεραν ότι ο βήχας του ασθενούς είχε σχεδόν εξαφανιστεί.

Επίσης, οι γιατροί αναφέρουν ότι η κατάποση μικρών αντικειμένων είναι πιο συνηθισμένη στα παιδιά από ότι στους ενήλικες. Στην περίπτωση των παιδιών η διάγνωση γίνεται μέσα σε μια βδομάδα, αλλά υπάρχουν και μερικές σπάνιες περιπτώσεις που τα συμπτώματα αργούν να εμφανιστούν.

“Ωστόσο, η περίπτωση που τα συμπτώματα εμφανίζονται τόσο αργότερα μετά την αρχική κατάποση δεν έχει καταγραφεί ξανά στη βιβλιογραφία”, δήλωσαν οι γιατροί.

Ο ασθενής νόμιζε ότι είχε καρκίνο των πνευμόνων, καθώς ήταν χρόνιος καπνιστής.

c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c 19 1

www.burnhambrown.com

Ψάχνοντας για παρόμοια περιστατικά, οι γιατροί βρήκαν μόνο 4 περιπτώσεις, 1 παιδιού και 3 ενηλίκων, που το ξένο αντικείμενο παρέμεινε άθικτο στον οργανισμό τους για 20 χρόνια.

Αυτό που κάνει την περίπτωση αυτού του άντρα μοναδική είναι το γεγονός ότι ζούσε 40 χρόνια με αυτό το αντικείμενο στο σώμα του, πιστεύοντας ότι έχει καρκίνο.
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας

Editors' Picks