15 Ιουλίου 2024
30.5 C
Athens

Παραλία: Πόση ώρα μπορούμε να μείνουμε στον ήλιο με αντηλιακό;


Είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και πολλοί έχουμε ήδη τραβήξει τον δρόμο προς την παραλία. Απαραίτητο σύνεργο για μια βόλτα στην θάλασσα είναι το αντηλιακό. Πόση ώρα κρατάει όμως η δράση του; Σε πόση ώρα πρέπει να ξαναβάλουμε;

Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα του καλοκαιριού, πέρα από το να βρούμε ξαπλώστρα σε μία οργανωμένη παραλία λόγω του πλήθους, είναι η ζέστη και ο δυνατός ήλιος ο οποίος μπορεί να είναι από κάποιους ευπρόσδεκτος, αλλά δεν παύει να είναι και επικίνδυνος.

Παραλία και αντηλιακό

Για το λόγο αυτό ανακαλύφτηκαν τα αντηλιακά τα οποία μας προστατεύουν από καταστάσεις επώδυνες και εξαιρετικά επικίνδυνες. Τι πρέπει να μάθεις για αυτά:

O δείκτης ηλιακής προστασίας, ονομάζεται SPF και μας προστατεύει το δέρμα μας από το τις ακτίνες UBV, δηλαδή από από την ακτινοβολία που μας κάνει κακό και μπορεί να συμβάλλει μέχρι και στον καρκίνο του δέρματος. Διάβασε περισσότερα στις φωτογραφίες.

Αν για παράδειγμα εφαρμόσετε στο δέρμα σας ένα αντηλιακό με SPF 15, τότε μπορείτε να μείνετε στον ήλιο για περίπου 150 λεπτά.

Αυτό βέβαια έχει να κάνει με τον τύπο του δέρματος αλλά και την ποσότητα που χρησιμοποιείτε.

Οι ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιείτε αντηλιακά με τουλάχιστον SPF 30 και να το απλώνετε καλά στο δέρμα σας κάθε 2 ώρες.

Άρθρα Υγείας

Πηγή
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας

Editors' Picks