29 Ιανουαρίου 2023

Δόντια: Τρόποι να τα κάνετε πιο λευκά στο σπίτι

Όλοι θέλουμε λαμπερό χαμόγελο με κατάλευκα δόντια. Πώς όμως μπορούμε να το πετύχουμε εύκολα στο σπίτι χωρίς επίσκεψη στον οδοντίατρο για λεύκανση;

Το healthline.com μάλιστα λέει πως… μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 80% των πολιτών ηλικίας 18-49 ετών ξοδεύουν πάνω από 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε προϊόντα λεύκανσης στο σπίτι.

Έτσι, το δημοσίευμα παραθέτει τους 6 απλούς τρόπους με τους οποίους μπορεί ένα άτομο να κάνει πιο λευκά τα δόντια του στο σπίτι, χωρίς να παιδευτεί ιδιαίτερα.

1. Τράβηγμα λαδιού

Το τράβηγμα λαδιού είναι μια παραδοσιακή θεραπεία από την Ινδία και εφαρμόζεται με σκοπό τη βελτίωση της στοματικής υγιεινής και την απομάκρυνση των τοξινών.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να τοποθετηθεί λάδι σε ένα κουτάλι, το οποίο θα αλειφτεί πάνω στα δόντια. Μάλιστα, προτείνεται να χρησιμοποιηθεί λάδι καρύδας, επειδή θεωρείται πιο φιλικό προς τα δόντια.

2. Βούρτσισμα με μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ένα δημοφιλές συστατικό που χρησιμοποιείται στην εμπορική οδοντόκρεμα, οπότε για κάποια άτομα θεωρείται το κατάλληλο υλικό για να κάνει κάποιος πιο λευκά τα δόντια στο σπίτι του.

Έτσι, το μόνο που χρειάζεται είναι να τοποθετηθεί σε μια οδοντόβουρτσα και στη συνέχεια να βουρτσιστούν τα δόντια.

3. Υπεροξείδιο του υδρογόνου

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι ένας φυσικός λευκαντικός παράγοντας που σκοτώνει τα βακτήρια στο στόμα. Μπορεί λοιπόν, να χρησιμοποιηθεί ως στοματικό διάλυμα πριν το βούρτσισμα.

Προσοχή όμως. Σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί, θα πρέπει να περιέχει ποσότητα 1,5% ή 3% και να μην εφαρμόζεται σε τακτική βάση, αλλά σε αραιή. Σε αντίθετη περίπτωση, όχι μόνο δεν θα λειτουργήσει, αλλά ενδέχεται να προκαλέσει και σοβαρή ζημιά.

4. Κατανάλωση φρούτων και λαχανικών

Οι ειδικοί δεν συνιστούν άδικα στον άνθρωπο να καταναλώνει φρούτα ή λαχανικά, αφού πέρα από ευεξία, προσφέρουν και προστασία στα δόντια.

Ειδικά, η φράουλα και ο ανανάς θεωρούνται τα δύο φρούτα που φέρεται να βοηθούν ιδιαίτερα στη λεύκανση των δοντιών.

5. Προσοχή στην κατανάλωση ορισμένων τροφών

Ο καφές, το κόκκινο κρασί και η ζάχαρη, αρέσουν σε πολλούς ανθρώπους, όμως οι ειδικοί αναφέρουν ότι δημιουργούν προβλήματα στα δόντια, καθώς τα κάνουν πιο κίτρινα.

Έτσι, συνιστάτε περιορισμός στην κατανάλωση τους, όμως και στη σόδα και τα σκούρα μούρα.

Μάλιστα, προτείνεται να γίνεται λήψη ασβεστίου, ώστε να δόντια να διατηρηθούν λευκά.

6. Βούρτσισμα και οδοντικό νήμα

Παρά τις παραπάνω συμβουλές, ο πιο κλασσικός τρόπος για να προστατεύσει κάποιος τη στοματική υγιεινή του, είναι να βουρτσίζει τακτικά τα δόντια του και να χρησιμοποιεί οδοντικό νήμα.

Αυτοί οι δύο τρόποι λοιπόν, μπορούν να σκοτώσουν τα βακτήρια στο στόμα και να προσφέρουν ένα λαμπερό και λευκό χαμόγελο.

 

Πηγή

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας