5 Ιουλίου 2022

Από ιατρική αμέλεια ο θάνατος Μαραντόνα;

Κοντεύουν είκοσι μήνες από τον θάνατο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα,, που έφερε μεγάλη θλίψη σε εκατοντάδες εκατομμύρια θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο.

Από εκείνο τον Νοέμβριο που έφυγε ο «θεός της μπάλας», ένα ατέλειωτο σίριαλ ξεκίνησε, στην αρχή ως περιθωριακή φήμη, αλλά λίγο αργότερα ως συγκεκριμένη κατηγορία. Και τώρα, μετά και τις δικαστικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα, ως μια υπαρκτή κατηγορία ενάντια στους γιατρούς που τον ανέλαβαν λίγο πριν τον θάνατό του.

Έτσι, οκτώ γιατροί και νοσηλευτές που εμπλέκονται στην υπόθεση του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα είναι αντιμέτωποι με πολυετή ποινή κάθειρξης ως κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Όπως έχουν αναφέρει αργεντίνικα μέσα ενημέρωσης, ο εισαγγελέας Ορλάντο Ντίας έκανε δεκτή την αγωγή που είχε σχηματιστεί κατά των οκτώ επαγγελματιών υγείας, οι οποίοι κατηγορούνται για εγκληματική αμέλεια.

Κατά τον εισαγγελέα, οι κατηγορούμενοι «ήταν οι πρωταγωνιστές μιας άνευ προηγουμένου, εντελώς ελλιπούς και απερίσκεπτης νοσηλείας στο σπίτι». Ο εισαγγελέας τους θεωρεί υπεύθυνους για αυτοσχεδιασμούς, αστοχίες και ελλείψεις.

 

Πηγή

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

Δημοφιλή Εβδομάδας