5 Ιουλίου 2022

Κριτήρια επιλογής δημητριακών πρωϊνού

Τα δημητριακά στο πρωϊνό γεύμα μας πρέπει να είναι μια καθημερινή συνήθεια. Ωστόσο κάποιοι από εμάς ίσως αναρωτιούνται συχνά ποια είναι τα κατάλληλα δημητριακά.

Σύμφωνα με τον κο Δημήτρη Μπερτελέτζο, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, MSc, MEd , η επιλογή των δημητριακών πρωινού μπορεί να βασίζεται σε πολλά κριτήρια , ωστόσο τα πιο σημαντικά είναι η ποσότητα σακχάρων , νατρίου και φυτικών ινών.

Συγκεκριμένα:

  • Η  ποσότητα των σακχάρων δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 18γρ./ 100γρ. δημητριακών. Σε περίπτωση που κάποιος έχει διαγνωσθεί με Σακχαρώδη Διαβήτη είναι φρόνιμο να επιλέξει δημητριακά με ακόμα πιο χαμηλά σάκχαρα.
  • Η ποσότητα αλατιού ή νατρίου δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 700mg / 100γρ. δημητριακών. Ένας απλός τρόπος υπολογισμού της ποσότητας νατρίου (αλατιού)  που εμπεριέχεται στα δημητριακά , είναι η αναγραφόμενη , στην ετικέτα ,  ποσότητα νατρίου να πολλαπλασιάζεται x2
  • Η ποσότητα των φυτικών ινών να αντιστοιχεί σε 6γρ./ 100γρ.δημητριακών.Αν αναζητάτε ένα προϊόν δημητριακών πλούσιο σε φυτικές ίνες τα 10γρ./ 100γρ. προϊόντος είναι μια δόκιμη αναλογία.

Η επιλογή των κατάλληλων δημητριακών πρωινού γίνεται βάσει προσωπικών προτιμήσεων , ωστόσο φροντίστε να διαβάζετε τις διατροφικές επισημάνσεις πάνω στην ετικέτα του εκάστοτε προϊόντος.

#nutribertz #cereals #sugars #sodium #fibre

Πηγή

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

Δημοφιλή Εβδομάδας