8 Ιουνίου 2023

Σε απόγνωση οι άποροι ασθενείς , περιμένουν πάνω από μισό χρόνο, για την ανανέωση του βιβλιαρίου Πρόνοιας

Τριπλασιάστηκε ο αριθμός των απόρων ασθενών που επισκέπτονται το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, το τελευταίο χρονικό διάστημα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει διαπιστώσει ότι τους τελευταίους μήνες , υπάρχουν απαράδεκτες καθυστερήσεις, στην ανανέωση των βιβλιάριων Πρόνοιας, με αποτέλεσμα να είναι σε απόγνωση, οι πλέον ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ και της «Αποστολής», το τελευταίο χρονικό διάστημα , έχει τριπλασιαστεί ο αριθμός των άπορων ασθενών που το επισκέπτονται καθώς έχει λήξει το βιβλιάριό τους και έχουν μείνει χωρίς περίθαλψη.
Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ο χρόνος αναμονής, για την έκδοση του βιβλιαρίου Πρόνοιας, έχει διπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες ,με αποτέλεσμα οι άποροι να μένουν για περισσότερο από μισό χρόνο χωρίς επιδόματα και χωρίς πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις η αναμονή μπορεί να φτάσει τους εννέα και δέκα μήνες.
Σημειώνεται ότι το βιβλιάριο της Πρόνοιας, ανανεώνεται κάθε χρόνο , με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι, λίγο καιρό μετά την ανανέωση του βιβλιαρίου τους να πρέπει να επαναλάβουν εκ νέου την διαδικασία .
«Οι απαράδεκτα χρονοβόρες διαδικασίες για την ανανέωση του βιβλιαρίου Πρόνοιας έχουν οδηγήσει σε απόγνωση την πιο ευπαθή ομάδα των ασθενών » ,τονίζει ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης και προσθέτει: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα όλο και περισσότεροι άποροι και ανασφάλιστοι ,βρίσκουν καταφύγιο στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, το οποίο δίνει μάχη, για να εξασφαλίσει τη φαρμακευτική και ιατρική περίθαλψη , για όλους αυτούς τους ασθενείς. Ωστόσο είναι απαράδεκτο την πιο δύσκολη περίοδο, για τη χώρα, η πολιτεία να εγκαταλείπει ακόμα και τους άπορους και να μην μπορεί ν ανταποκριθεί στις στοιχειώδης υποχρεώσεις της».

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας