24 Σεπτεμβρίου 2023

Το Υπουργείο Υγείας βάζει λουκέτο στα Κέντρα ΥγείαςΜε έκπληξη και μεγάλη αγανάκτηση συνάμα πληροφορήθηκε η Ελληνική Ένωση Γενικής Ιατρικής το γεγονός της εξωπραγματικής μείωσης του χρηματικού κονδυλίου για το έτος 2015, που αφορά στις Εφημερίες Ιατρών στα Κέντρα Υγείας της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Στην απευκταία περίπτωση που εφαρμοσθεί η εν λόγω περικοπή, αντιλαμβάνεστε ότι ισοδυναμεί με «κλείσιμο» των Κέντρων Υγείας, δεδομένου ότι πλέον δεν θα δύνανται πρακτικά οι Ιατροί να εφημερεύουν.
Πιο συγκεκριμένα
Με το υπ΄αριθμ. 14960/25-05-2015 έγγραφο της 6ης ΥΠΕ, προτείνεται στους Διοικητές των Νοσοκομείων, αλλά και στους Διευθυντές των Κέντρων Υγείας, να προβούν σε εκκαθάριση των εφημεριών για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, με περικοπή περίπου 35%. Οι Εφημερίες των Ιατρών έλαβαν χώρα κανονικά, κατά συνέπεια οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές, οι οποίες θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να καταβληθούν στους δικαιούχους.
Οι Διευθυντές των Κέντρων Υγείας προς τους οποίους γνωστοποιείται το παρόν έγγραφο, καλούνται να μην τροποποιήσουν σε καμία περίπτωση τα υφιστάμενα προγράμματα γιατί αναφέρονται σε δεδουλευμένες εφημερίες!. Προειδοποιούμε δε, οποιονδήποτε τολμήσει να παραποιήσει αυτά τα προγράμματα ότι θα βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ήδη κατά την τελευταία διετία, οι αλλεπάλληλες περικοπές στις αποδοχές των Ιατρών, έχουν οδηγήσει τη λειτουργία των Μονάδων σε οριακό σημείο. Ως εκ τούτου, φρονούμε ότι περαιτέρω περικοπές θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην παύση κατ΄ ουσίαν της λειτουργίας τους, αφού δεν θα δύνανται πλέον να παρέχουν υπηρεσίες προς τον πολίτη.
Να είστε όλοι βέβαιοι, ότι τέτοιου είδους πρακτικές, δεν θα γίνουν δεκτές αμαχητί! Είμαστε διατεθειμένοι σε περίπτωση που χρειασθεί, να προβάλουμε σθεναρότερη αντίσταση, προκειμένου να αποτρέψουμε την παύση της λειτουργίας των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων.
Κύριε Υπουργέ, θεωρούμε αδιανόητο να προχωρήσει η 6η ΥΠΕ στην αυθαίρετη πρακτική, την οποία έχει ήδη διαμηνύσει προς όλες τις μονάδες ΠΦΥ.
Ζητάμε άμεσα συνάντηση, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας