22 Μαρτίου 2023

Η Ελληνική φαρμακοβιομηχανία στηρίζει την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα “EU Funding Opportunities for the Greek Pharma R&D Sector” που διοργανώθηκε από την ΠΕΦ με θέμα τις ευκαιρίες Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης στον φαρμακευτικό κλάδο.

Η συμμετοχή των Ελληνικών φαρμακευτικών εταιρειών, της ακαδημαϊκής κοινότητας και των ερευνητικών κέντρων στα Ευρωπαϊκά προγράμματα Έρευνας και Καινοτομίας αποτέλεσαν το βασικό αντικείμενο της εκδήλωσης. Εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών οργάνων και των εθνικών σημείων επαφής παρουσίασαν τα οφέλη που προκύπτουν από τη ένταξή σε έργα με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Χαιρετίζοντας την έναρξη της ημερίδας, ο πρόεδρος της ΠΕΦ κ. Θεόδωρος Τρύφων χαρακτήρισε μονόδρομο την εξωστρέφεια και την καινοτομία σημειώνοντας ότι, εν μέσω οικονομικής κρίσης σηματοδοτούν μια μοναδική ευκαιρία για συνεργασία της πανεπιστημιακής και της επιχειρηματικής κοινότητας.

Παράλληλα, τόνισε πως οι εταιρείες-μέλη της ΠΕΦ πρωτοστατούν εδώ και χρόνια στον τομέα της έρευνας με επενδύσεις που ξεπερνούν τα 30 εκ. ευρώ ετησίως, διεξάγοντας έρευνα και σε τομείς εκτός των γενόσημων, όπως είναι τα βιοομοειδή και οι καινοτόμες φαρμακοτεχνικές μορφές.

Κατά τον κ. Τρύφων, η συνεργασία με την ερευνητική και την ακαδημαϊκή κοινότητα αποτελεί προτεραιότητα για την ΠΕΦ, καθώς συμβάλλει στη δημιουργία ενός βιώσιμου συστήματος ανταλλαγής γνώσεων και στην πρόσβαση σε σημαντικές πηγές χρηματοδότησης.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υγείας και της Σχολής Επιστημών Υγείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και με την υποστήριξη της Αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Enterprise Europe Network. Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, εξέχουσες προσωπικότητες της ακαδημαϊκής κοινότητας, πλήθος επιστημόνων και ερευνητών, καθώς και στελέχη της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας