3 Οκτωβρίου 2023

Η αντικαπνιστική εκστρατεία έγινε κίνημαΗχηρό μήνυμα κατά του καπνίσματος έστειλε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε την Τετάρτη 27 Μαΐου, στην κατάμεστη αίθουσα της Παλαιάς Βουλής.

DSC_1046
Ο Πρόεδρος της ΕΚΕ, κ. Στέφανος Φούσας, προσερχόμενος στην εκδήλωση, τόνισε τη σημασία της διακοπής του καπνίσματος, καθώς η βλαβερή αυτή συνήθεια για την υγεία και την καρδιά, αποτελεί αρνητική πρωτιά για τη χώρα μας. Η αντικαπνιστική εκστρατεία γίνεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας να αφυπνίσει τους πολίτες για τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία, αλλά και σε μια προσπάθεια να σταθεί στο πλευρό των πολιτών με μία σειρά από αντικαπνιστικές δράσεις.

DSC_1048
Αγκάθι αποτελεί σύμφωνα και με τον πρώην Υπουργό κ. Αντώνη Φούσα, η μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ενώ επισημαίνει ότι μέσα από τις εκστρατείες της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας θα πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα προς την πολιτεία.
Παράλληλα ο κ. Ασκητής, Ψυχίατρος Νευρολόγος δήλωσε ότι το κάπνισμα είναι αρνητικός παράγοντας στις σχέσεις των σημερινών ζευγαριών.

DSC_1050
Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Φούσας, ο Καθηγητής Καρδιολογίας και τέως Υπουργός Υγείας κ. Κρεμαστινός, ο οποίος τόνισε ότι το κάπνισμα είναι ο νούμερο ένα εχθρός της καρδιάς, ο Καθηγητής Φυσιολογίας, κ. Μπεχράκης, ο Συντονιστής Διευθυντής, Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου Τζάνειο Νοσοκομείο, κ. Μελιδώνης, ο Δρ. Θ. Ασκητής, Ψυχίατρος, Νευρολόγος, και ο κ. Θάνου-Χριστοφίλου, Πρόεδρος ‘Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής, καθώς και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Συντόνισαν ο Δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Καμπουράκης και ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΕ κ Τσιούφης

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας