22 Μαΐου 2024
25.1 C
Athens

Σεξ: Ποιο στοιχείο βρίσκουν όλες οι γυναίκες σέξι σε έναν άντρα


Το σεξ και οι σχέσεις πλέον είναι κομμάτι του ερευνητικού πεδίου της επιστήμης κι αυτό είναι πολύ αισιόδοξο για εμάς γιατί επιτέλους μπορούμε να έχουμε ακριβή στοιχεία για όλα τα σεξουαλικά μας προβλήματα και απορίες. Ποιο είναι όμως αυτό το στοιχείο που όλες οι γυναίκες θεωρούν σέξυ;

Θα μπορούσε να είναι το χιούμορ, όπλο αποδεδειγμένα αποτελεσματικό στην αρένα του φλερτ. Θα μπορούσε πάλι να είναι η μυρωδιά που εκπέμπει το σώμα, στοιχείο που λαμβάνεται σοβαρά υπ’ όψιν από άνδρες και γυναίκες. Είναι όμως τόσο προβλεπόμενο;

Εμείς ανακαλύψαμε ποιο είναι αυτό το στοιχείο μέσω μίας πρόσφατης έρευνας που έγινε.

Σύμφωνα με τη διαδικτυακή έρευνα που δημοσιεύεται στο Personality and Individual Differences, αυτό που θα φέρει άνδρες και γυναίκες ένα βήμα πιο κοντά στο το αφήσουν πίσω τους την ιδιότητα του single, είναι η οικολογική συνείδηση.

Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά πλέον το περιβάλλον είναι σε δύσκολη κατάσταση και όποιος έχει οικολογική συνείδηση είναι αυτομάτως και σέξυ για τις γυναίκες.

Στην εποχή της αφύπνισης και της «woke» γενιάς, το σχετικό εύρημα ίσως δεν εκπλήσσει. Ενδεχομένως τα στοιχεία του χαρακτήρα που αποτελούσαν ως σήμερα το κορυφαίο όπλο στην ερωτική φαρέτρα να οδεύουν στη δύση τους, όπως τα πλαστικά καλαμάκια που αποχαιρετούμε οριστικά μέσα στο 2021.

Τι έδειξε η έρευνα

«Οι προκοινωνικές συμπεριφορές όπως ο αλτρουισμός έχουν αποδειχθεί σημαντικές για την εύρεση συντρόφου» εξηγούν οι επικεφαλής ερευνητές Daniel Farrelly και Manpal Bhogal από τα Πανεπιστήμια του Worcester και του Wolverhampton αντίστοιχα. Μόλις πρόσφατα μελέτες είχαν αναδείξει τη γενναιοδωρία ως το νέο μυστικό ομορφιάς και ελκυστικότητας.

Τη σέξι πτυχή των οικολογικών ανησυχιών ανέδειξαν αρχικά οι αξιολογήσεις 157 ετεροφυλόφιλων ενηλίκων από το Ηνωμένο Βασίλειο για δυνάμει συντρόφους όπως τους παρουσιάστηκαν κατά τα υποθετικά σενάρια, άλλοτε με έντονη οικολογική συνείδηση (π.χ. «Το άτομο Α ταξινομεί πάντα τα οικιακά απορρίμματα της ημέρας έτσι ώστε να μπορούν να ανακυκλωθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν. Αν και χρονοβόρο, το θεωρεί χρήσιμο»), άλλοτε αδιάφορους για το περιβάλλον (π.χ. «Το άτομο Β αγοράζει πάντα ποτήρια μιας χρήσης και πλαστικά μπουκάλια που δεν ξαναχρησιμοποιεί»), ή με ουδέτερη στάση (π.χ. «Το άτομο Α τρώει στο τοπικό εστιατόριο. Προτίμησε να φάει chicken burger»).

Πέρα από το προβάδισμα των κοινωνικά και οικολογικά ανήσυχων στις προτιμήσεις ανδρών και γυναικών, η έρευνα ανέδειξε και την υπεροχή τους στην αναζήτηση μόνιμου συντρόφου, με τους συμμετέχοντες να προκρίνουν την προκοινωνική συμπεριφορά ως εγγύηση σταθερότητας για μια υγιή μακροχρόνια σχέση.

Τα ευρήματα επαναλήφθηκαν κατά τη follow-up μελέτη, στην οποία 307 ετεροφυλόφιλοι ενήλικες κλήθηκαν να απαντήσουν πόσο συχνά ξοδεύουν χρόνο για να προετοιμάσουν τα απορρίμματά τους για ανακύκλωση, στο πλαίσιο μιας φανταστικής συνέντευξης με έναν ευειδή ερευνητή ή ερευνήτρια που οι επιστήμονες τους παρουσίασαν σε φωτογραφίες.

Πράγματι, οι συμμετέχοντες παρουσίασαν ένα προφίλ μεγαλύτερου ενδιαφέροντος για την ανακύκλωση στη σκέψη πως συνδιαλέγονται με ένα ωραίο άτομο του αντίθετου φύλου, υποδεικνύοντας την επιθυμία τους να φανούν ως οικολογικά πιο ευσυνείδητοι.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, πρόκειται για μια ιδιότητα που σηματοδοτεί καλά στοιχεία χαρακτήρα όπως η αγάπη για τη φύση και την κοινωνία, τα οποία που διαδραματίζουν βαρύνοντα ρόλο στην αναζήτηση ερωτικού συντρόφου. Παράλληλα, το ενδιαφέρον για το μέλλον του κόσμου και ευρύτερα της ανθρωπότητας σήμερα μαρτυρά μια έγνοια και για τη ζωή των μελλοντικών απογόνων, στοιχείο που μεταφράζεται σε «ψήφο εμπιστοσύνης» για όποιον και όποια ονειρεύεται μια ευτυχισμένη και σταθερή οικογένεια.

Άρθρα Σεξουαλικής υγείας

Πηγή
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας

Editors' Picks