24 Σεπτεμβρίου 2023

Το πρώτο Εργαστήριο Πυελικού Εδάφους στην Ελλάδα και νέο εξειδικευμένο τμήμα Χειρουργικής Εντέρου – Ορθού από τον Όμιλο Ιατρικού ΑθηνώΠροσηλωμένος στην παροχή εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, εγκαινίασε πρόσφατα τη λειτουργία του πρώτου εργαστηρίου Πυελικού Εδάφους στην Ελλάδα και του τμήματος Χειρουργικής Εντέρου – Ορθού, υπό την εποπτεία του σύμβουλου και Καθηγητή του Kings College Hospital του Λονδίνου, κ. Σάββα Παπαγρηγοριάδη.

Το πρώτο Εργαστήριο Πυελικού Εδάφους στη χώρα διαθέτει διαγνωστική και θεραπευτική εξειδίκευση για την αντιμετώπιση προβλημάτων όπως:

–          Ακράτεια

–          Πρόπτωση ορθού

–          Αποφρακτική δυσκοιλιότητα

–          Νευρογενείς παθήσεις του εντέρου

Η διάγνωση πραγματοποιείται με τρισδιάστατο ενδο-ορθικό υπερηχογράφημα, μανομετρία φυσιολογία, ηλεκτρομυογράφημα, νευρογραφία αιδοιικού νεύρου, μαγνητική τομογραφία, ενώ οι θεραπείες κυμαίνονται από τη φυσιοθεραπεία ως τις θεραπείες ηλεκτρικής νευροτροποποίησης (Neuromodulation) των νεύρων του πυελικού εδάφους. Σε σοβαρές περιπτώσεις πραγματοποιούνται χειρουργικές επισκευές σφιγκτήρων, εμφύτευση τεχνητού σφιγκτήρα ή τοποθέτηση βηματοδότη στη σπονδυλική στήλη για θεραπεία διέγερσης ιερών νεύρων (SNS).

Το τμήμα Χειρουργικής Εντέρου – ορθού έχει δημιουργηθεί με βάση τα βρετανικά πρότυπα και με αποκλειστική εξειδίκευση στο έντερο-ορθό στοχεύει στην επίτευξη των καλύτερων θεραπευτικών αποτελέσματων. Θέτοντας σε εφαρμογή την πρωτοποριακή μέθοδο της ενδοσκοπικής χειρουργικής TEMS σε συνδυασμό με ακτινοθεραπεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου του ορθού, επιτυγχάνεται η αποφυγή της   κολοστομίας, ενώ οι δύσκολες περιπτώσεις ελκώδους κολίτιδας και νόσου Crohn που δεν ανταποκρίνονται στα φάρμακα θεραπεύονται με λαπαροσκοπική χειρουγική και ανάρρωση σε λίγες ημέρες. Επιπρόσθετα, το τμήμα ειδικεύεται στη θεραπεία δύσκολων προβλημάτων όπως τα υποτροπιάζοντα περιεδρικά συρίγγια, η πρόπτωση ορθού, η ορθοκήλη, το κλείσιμο κολοστομιών και κοιλιακών συριγγίων με αποκατάσταση παραμορφωμένων κοιλιακών τοιχωμάτων μετά από επείγουσες εγχειρήσεις και η ενδομητρίωση του εντέρου.

Ο κ. Παπαγρηγοριάδης είναι επίσημος εκπαιδευτής στη λαπαροσκοπική χειρουργική του Βρετανικού Υπουργείου Υγείας και από τους πρωτοπόρους ειδικούς στον κόσμο στην ενδοσκοπική διαπρωκτική ολική εκτομή του μεσορθού (TaTME) που αφαιρεί τους καρκινικούς λέμφαδένες διατηρώντας τους σφιγκτήρες όσο χαμηλά και αν είναι ο όγκος. Αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά με την εμπειρία του από το  ειδικό ιατρείο Εκκολπωματίτιδας  του Kings College, στην αποφυγή επέμβασης στο 95% των περιπτώσεων εφαρμόζοντας νέες φαρμακευτικές και μη επεμβατικές θεραπείες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, δήλωσε: «Στη μεγάλη κρίση που πλήττει τη χώρα και τον κλάδο υγείας, ο Όμιλός μας απαντά με εξωστρέφεια, νέες επενδύσεις και αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής εντάσσεται και η δημιουργία του πρωτοποριακού και πρώτου στην Ελλάδα εργαστηρίου πυελικού εδάφους με υπεύθυνο τον κορυφαίο και διεθνούς φήμης επιστήμονα και ακαδημαϊκό Δρ. Σάββα Παπαγρηγοριάδη. Η συνεργασία αυτή με τον Δρ. Παπαγρηγοριάδη και η επιστροφή του στην Ελλάδα είναι πολύ σημαντική για εμάς που προσπαθούμε όχι μόνο να σταματήσουμε αλλά και να αναστρέψουμε την εξαγωγή του επιστημονικού δυναμικού μας στο εξωτερικό. Για το σκοπό αυτό, ο Όμιλός μας  θα δημιουργεί πάντοτε τις κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις για να επαναπατρίσει κορυφαίους έλληνες επιστήμονες από το εξωτερικό».

 

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας