24 Σεπτεμβρίου 2023

Ο ΙΣΑ στηρίζει το έργο των κοινωνικών ιατρείων και τάσσεται υπέρ της νόμιμης λειτουργίας τουςΣε συνέχεια του από 5/5/2015 δελτίου τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αναφορικά με το έργο των Κοινωνικών Ιατρείων θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι στις διατάξεις του ΠΔ 84/2001 περί ιδιωτικών φορέων που παρέχουν αποκλειστικά υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (Π.Φ.Υ) εντάσσονται και τα κοινωνικά ιατρεία. Είναι απαραίτητη λοιπόν η αδειοδότηση των φορέων αυτών από τους οικείους ιατρικούς συλλόγους σύμφωνα με τις διατάξεις της Υ.Α Υ3β/Γ.Π./οικ.24948/2012, έως ότου η πολιτεία μεριμνήσει για την ειδική ρύθμιση της λειτουργίας τους.
Είναι ιδιαιτέρως θετική η ευαισθητοποίηση του ιατρικού κόσμου για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ανασφάλιστους συνανθρώπους μας, η δραστηριότητα τους δε αυτή, θα συνεχίζεται έως ότου η επίσημη πολιτεία αναλάβει τις ευθύνες της, καθότι το πρόβλημα προσβασιμότητας όλων των πολιτών στην υγεία δεν έχει ακόμα επιλυθεί.
Ο ΙΣΑ θα συνεχίσει να επιβραβεύει κάθε συνάδελφο ιατρό που τιμά το λειτούργημα μας, αλλά ταυτόχρονα θα εγγυάται και θα προασπίζει την νομιμότητα της παροχής ιατρικών υπηρεσιών.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας