21 Μαρτίου 2023

Δραματική αύξηση των καταγγελιών για παιδική πορνογραφία το 2014

Στις 15 Απριλίου 2015, ο INHOPE (www.inhope.org), ο Διεθνής Σύνδεσμος Ανοικτών Γραμμών για το παράνομο περιεχόμενο του Ίντερνετ, μέλος του οποίου είναι η SafeLine, δημοσίευσε τα επίσημα στοιχεία του για το 2014. Τα στοιχεία αυτά αφορούν στον αριθμό καταγγελιών παιδικής πορνογραφίας που έλαβε ο INHOPE το 2014.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το 2014 ο INHOPE έλαβε και διαχειρίστηκε 83.644 καταγγελίες για μοναδικά URLs με παιδική πορνογραφία, σχετικά με τις 48.910 καταγγελίες που έλαβε την προηγούμενη χρονιά και τις 33.821 που έλαβε το 2012. Από τις καταγγελίες που έλαβε ο INHOPE, το 98% προωθήθηκαν στις αστυνομικές αρχές μέσα σε 24 ώρες, ενώ το 93% του παράνομου περιεχομένου κατέβηκε μέσα σε 72 ώρες συμβάλλοντας δυναμικά με τον τρόπο αυτό στην προστασία των θυμάτων και την εξάλειψη του φαινομένου παιδικής πορνογραφία στο Ίντερνετ.

Ο INHOPE είναι ο Διεθνής Σύνδεσμος όλων των Ανοικτών Γραμμών καταγγελιών υλικού παιδικής πορνογραφίας που λειτουργούν στον κόσμο. Από το 2010 διαθέτει ένα υπερσύγχρονο σύστημα διαχείρησης καταγγελιών, μέσω του οποίου προωθούνται και επεξεργάζονται με τρόπο ασφαλή και αποτελεσματικό όλες οι καταγγελίες που λαμβάνει από τις 48 Ανοικτές Γραμμές που λειτουργούν σε 43 διαφορετικές χώρες του κόσμου.

Ο INHOPE χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και συνεργάζεται στενά με διεθνείς οργανισμούς πρόληψης και καταστολής εγκλημάτων όπως την Ιντερπόλ και την Ευρωπόλ καθώς και με οργανισμούς κλειδιά της βιομηχανίας του Ίντερνετ, όπως το Facebook, το Twitter και τη Microsoft.

Κλείνοντας, ο INHOPE είναι μία παγκόσμιας εμβέλειας συντονισμένη προσπάθεια για την πάταξη του φαινομένου παιδικής πορνογραφίας και έχει συμβάλει δυναμικά στην εξιχνίαση μεγάλων κυκλωμάτων διεθνώς. Η SafeLine η μοναδική Ανοικτή Γραμμή για το παράνομο περιεχόμενο του Ίντερνετ στην Ελλάδα, έχει την τύχη να είναι, από το 2003, ένα από τα πρώτα μέλη της συντονισμένης αυτής προσπάθειας για την εξάλειψη της παιδικής πορνογραφία στο Ίντερνετ.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας