8 Ιουνίου 2023

Μπορεί η καλή ή κακή ψυχολογία να ‘’επηρεάσει’’ την επίτευξη της εξωσωματικής γονιμοποίησης;

Έχετε έρθει σε επαφή με χιλιάδες ζευγάρια τα οποία ήθελαν να προβούν στην διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Προχώρησαν ή όχι, πέτυχαν ή απέτυχαν μια πολυπόθητη εγκυμοσύνη, πόσο σημαντική είναι κατά την γνώμη σας η αλληλοστήριξη τους; Πιστεύετε πως η καλή ή κακή ψυχολογία μπορεί να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά την επίτευξη μια εγκυμοσύνης ή το μόνο που μετράει τελικά είναι η αγωγή και η διαδικασία που ακολουθεί το ζευγάρι;

Κάθε ζευγάρι το οποίο οδηγείται σε αυτή τη διαδικασία, μπαίνει σε ένα νέο κόσμο που δεν είχε φανταστεί. Στο Κέντρο Εξωσωματικής Αθηνών, αντιμετωπίζουμε το ζευγάρι στηρίζοντας και τους δύο εξίσου το ίδιο, άσχετα με το ποιος έχει το πρόβλημα. Το βασικότερο, είναι να συνεχίσουν να έχουν μια πολύ καλή σχέση μεταξύ τους.
Χωρίς τα μεγέθη να είναι μετρήσιμα, γνωρίζουμε ότι η καλή ψυχολογική κατάσταση της γυναίκας, έχει να κάνει με το στενό οικογενειακό της περιβάλλον, αλλά φυσικά ο σύντροφος παίζει μεγαλύτερο ρόλο, καθώς συντελεί καθοριστικά στην ψυχική ισορροπία της συντρόφου του. Αυτή είναι η αίσθηση που κυρίως μας δίνει θετικά αποτελέσματα. Συνεπώς, η αγωγή και η διαδικασία αποτελούν καθαρά τεχνικούς παράγοντες.
Εγκυμοσύνη, σημαίνει ορμόνες, άρα η κακή ψυχολογική κατάσταση επηρεάζει αυτή την πολύ λεπτή ισορροπία.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας