8 Ιουνίου 2023

Γιατί καθυστερεί η πληρωμή των εφημεριών των γιατρών

Καθυστέρηση αναμένεται να υπάρξει στην εξόφληση των εφημεριών των γιατρών και των υπερωριών του προσωπικού των νοσοκομείων, παρά την πρόσφατη σχετική ρύθμιση που πέρασε με Κοινή Υπουργική Απόφαση ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Αναλυτικότερα, και όπως έχει γίνει γνωστό, η καταβολή των δεδουλευμένων από το 2012 αναμένεται να καθυστερήσει σημαντικά λόγω της γραφειοκρατίας, καθώς απαιτείται η τροποποίηση των προϋπολογισμών των νοσοκομείων.

Μετά την έγκριση των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και του υπουργείου Υγείας, πρέπει να γίνουν τα εντάλματα για τα χρήματα και να ακολουθηθεί η διαδικασία της έγκρισης του Παρέδρου και της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία αυτή αφορά ολόκληρο το προσωπικό των νοσοκομείων και όχι μόνο τους γιατρούς.

Όπως επεσήμανε σχετικά ο Ηλία Σιώρας, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ) και πρόεδρος εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ακόμα και με τις καλύτερες προϋποθέσεις, δεν υπάρχει περίπτωση να πληρωθεί το προσωπικό πριν τα τέλη Απριλίου. «Δυστυχώς αυτό γινόταν πάντα», επεσήμανε, τονίζοντας ότι εκκρεμεί ταυτόχρονα και η πληρωμή των πρόσθετων εφημεριών των γιατρών από τον Απρίλιο του 2014.

Παράλληλα, ο κ. Σιώρας αναφερόμενος στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», σημείωσε ότι το κονδύλι για τις υπερωρίες του νοσηλευτικού προσωπικού, από 150.000 ευρώ το μήνα που ήταν το 2014, έχει μειωθεί στις 120.000 ευρώ για το 2015.

Το αντίστοιχο ποσό για βιολόγους, χημικούς, βιοφυσικούς, από 42.000 ευρώ, μειώνεται στις 34.000 ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι μεγάλος όγκος εργασίας από τις νυχτερινές βάρδιες και τις αργίες θα μείνει απλήρωτος, συμπλήρωσε ο κ. Σιώρας.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας