21 Μαρτίου 2023

ΝΙΜΙΤΣ – Καταγγελία: «Καθαίρεσαν» καρκινοπαθή προϊσταμένη επειδή ζήτησε προαγωγή

Σε απεργία πείνας προχωρά από σήμερα εργαζόμενος στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ ), εκφράζοντας τη συμπαράστασή του σε καρκινοπαθή συνάδελφό του, την οποία «υποβάθμισαν» από τη θέση της, γιατί, σύμφωνα πάντα με τους συναδέλφους της, έκανε τα χαρτιά της για ανάληψη υψηλότερης θέσης από εκείνη που κατείχε στο εν λόγω νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τους συναδέλφους της, η 37χρονη Ζωή Αγγελοπούλου παλεύει με τον καρκίνο εδώ και 14 χρόνια, ωστόσο ποτέ αυτό δε στάθηκε εμπόδιο στα όνειρα και τις φιλοδοξίες της.

Τα τελευταία πέντε χρόνια εργαζόταν ως προϊσταμένη στο γραφείο εκπαίδευσης του νοσοκομείου. Όταν πριν περίπου τρεις μήνες άνοιξε μία θέση τομεάρχη στο ΝΙΜΤΣ, έκανε τα χαρτιά της, ωστόσο, όχι μόνο δεν πήρε τη θέση, κάτι το οποίο οι συνάδελφοί της χαρακτηρίζουν άδικο, αλλά «υποβαθμίστηκε», και από την περασμένη εβδομάδα είναι προϊσταμένη του ακτινολογικού.

Σύμφωνα με τους συναδέλφους της, η «υποβάθμισή» της ήρθε επειδή η ίδια κινήθηκε νομικά κυνηγώντας τα δικαιώματά της, ενώ για το θέμα έγινε μέχρι και επερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων.

Πλέον, ο σύλλογος εργαζομένων του ΝΙΜΙΤΣ εξετάζει ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του, ενώ στον αύλιο χώρο του Ιδρύματος πραγματοποιεί απεργία πείνας, ο Γιώργος Τζώρτζης, τραυματιοφορέας που εργάζεται στο ΝΙΜΙΤΣ.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας