11 Αυγούστου 2022

Αδυνατίστε τρώγοντας!

Νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Χάρβαρντ, το Μπράουν και το Πανεπιστήμιο Case Western Reserve δείχνει ότι μια συγκεκριμένη διατροφική συνήθεια μπορεί να μειώσει δραματικά τις πιθανότητες να ξεπεράσουμε το Φυσιολογικό Δείκτη Μάζας Σώματος.

Στη νέα μελέτη συμμετείχαν 7.173 άτομα και οι ερευνητές εξέτασαν σε βάθος τις διατροφικές τους συνήθειες. Οι αναλύσεις έδειξαν ότι όσοι κατανάλωναν τακτικά γαλακτοκομικά είχαν την τάση να βρίσκονται μέσα στα όρια του φυσιολογικού Δείκτη Μάζας Σώματος.

Συγκεκριμένα, όσοι κατανάλωναν γαλακτοκομικά τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα είχαν κατά 37% λιγότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι σε σύγκριση με όσους έπιναν γάλα ή έτρωγαν γιαούρτι μόνο μία φορά το μήνα.

Το γάλα είχε την ισχυρότερη επίδραση στη διατήρηση του φυσιολογικού σωματικού βάρους σε σύγκριση με άλλα γαλακτοκομικά και τα οφέλη ήταν εμφανέστερα για τις γυναίκες. Η εξήγηση που δίνουν οι ερευνητές είναι ότι το ασβέστιο συμβάλλει στην απομάκρυνση του περιττού λίπους από το σώμα.

Θα πρέπει να σημειωθεί βέβαια ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, τα γαλακτοκομικά που καταναλώνουμε θα πρέπει να περιέχουν κάτω από 3,5% λιπαρά.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

Δημοφιλή Εβδομάδας