9 Ιουνίου 2023

ΚΥΑ για την αποζημίωση των φαρμακοποιών από τον ΕΟΠΥΥ: Τί προβλέπει για το «ψαλίδι» στις περιπτώσεις απουσίας ταινιών γνησιότητας και φύλλου εκτέλεσης συνταγής

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως η ΚΥΑ για  τη μη αναγωγή του ποσού της περικοπής , στις περιπτώσεις απουσίας ταινιών γνησιότητας και φύλλου εκτέλεσης συνταγής.

Συγκεκριμένα, στην περίπτωση απουσίας ταινιών γνησιότητας οι οποίες έχουν ακυρωθεί κατά τη διαδικασία της ηλεκτρονικής εκτέλεσης της συνταγής, περικόπτεται ποσό ίσο με την αξία των ταινιών γνησιότητας που λείπουν  χωρίς αναγωγή επί του συνόλου της υποβολής. Επίσης, στην περίπτωση απουσίας φύλλου εκτέλεσης της συνταγής που εκτελέστηκε ηλεκτρονικά και τιμολογήθηκε , η περικοπή είναι ίση με την αξία του αιτούμενου ποσού της συνταγής χωρίς αναγωγή επί του συνόλου της υποβολής.

Ουσιαστικά, με την παρέμβαση αυτή ελαχιστοποιούνται οι περικοπές. Παράλληλα, εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ένστασης για τις ανωτέρω περιπτώσεις, η πλειοψηφία των οποίων δικαιώνεται από την Επιτροπή Ενστάσεων καθώς γίνεται έλεγχος από την ΗΔΙΚΑ και επιβεβαίωση της ηλεκτρονικής ακύρωσης των ταινιών γνησιότητας και της εκτέλεσης της συνταγής, κάνοντας έτσι δεκτή την ένσταση.

Στην ΚΥΑ αναφέρεται και η υποχρεωτικότητα πλέον  της εφαρμογής αυτοματοποιημένων ελέγχων από το Σ.Η.Σ., στις αναγραφόμενες στη συνταγή ποσότητες εμβαλαγίων σε σχέση με το δοσολογικό σχήμα που επιλέγει ο ιατρός, για όλες τις θεραπευτικές κατηγορίες φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Πηγή

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας