9 Δεκεμβρίου 2022

Θάνος Πλεύρης για clawback κλινικοεργαστηριακών γιατρών: Θα ληφθούν μέτρα για πλαφόν και μείωση των ποσών

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης πραγματοποίησε την Πέμπτη (13/10) την πρώτη συνάντηση εργασίας με τους κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς, σχετικά με τη μείωση του ποσού των υποχρεωτικών επιστροφών και του clawback. Ο κ. Πλεύρης δεσμεύτηκε να δοθεί λύση έως το τέλος του 2022, ώστε να είναι βιώσιμο το ποσό για τα διαγνωστικά κέντρα.

Προτεραιότητα του υπουργείου Υγείας είναι ο εξορθολογισμός του clawback ειδικά σε αυτή την κατηγορία που υπάρχει αύξηση των εξετάσεων, αναφέρει σε δήλωσή του ο Θάνος Πλεύρης και προσθέτει:

“Προς αυτή την κατεύθυνση ήδη για το 2022 έχουν μπει μέχρι τώρα στους προϋπολογισμούς 40 εκ ευρώ από ανακατανομή και άλλα 15 εκ θα προστεθούν με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ ενώ παράλληλα όλες οι προηγούμενες οφειλές έχουν ενταχθεί στις 120 δόσεις. Τα μέτρα που θα ληφθούν για το 2023 θα έχουν να κάνουν και με ενίσχυση του προϋπολογισμού και με έλεγχο της δαπάνης ώστε πλέον να υπάρξει ανώτατο πλαφόν στο clawback.

Επιπλέον και για το 2022 θα γίνουν όσες παρεμβάσεις χρειάζονται ώστε τέλος του χρόνου το ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν οι κλινικοεργαστηριακοί να είναι απολύτως βιώσιμο.

Επιπλέον σήμερα ο ΕΟΠΥΥ αποφάσισε και έγινε αποδεκτό να υπάρξει παράταση ενός μήνα για να υποβληθούν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τον έλεγχο των ποιοτικών κριτηρίων αναφορικά με αξονικές και μαγνητικές”.

Πηγή

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας