5 Ιουλίου 2022

Πλεύρης: Οι αυξομειώσεις κρουσμάτων δεν επηρεάζουν το ΕΣΥ – Τι αναμένεται το φθινόπωρο

Απολύτως ελεγχόμενες είναι οι αυξομειώσεις που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στα κρούσματα. Αυτό ανέφερε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας, λέγοντας πως η CΟVΙD δεν πιέζει το σύστημα, αλλά τα non-COVID περιστατικά.

Μιλώντας στον Σκάι, ο Θάνος Πλεύρης τόνισε πως δεν έχουμε καμία απολύτως πίεση στο σύστημα Υγείας, είτε σε απλές είτε σε κλίνες ΜΕΘ.

“Τα κρούσματα δεν οδηγούν σε νοσηλείες. Η αίσθηση είναι ότι και αύξηση να υπάρξει, θα είναι σε απολύτως ελεγχόμενο επίπεδο και τους καλοκαιρινούς μήνες δεν θα έχουμε πίεση στο ΕΣΥ”, επισήμανε.

Σύμφωνα με τον υπουργό, τα νοσοκομεία πιέζονται αρκετά από τα non-CoViD περιστατικά, διότι μέσα σε μία διετία έμειναν πίσω τακτικές ιατρικές πράξεις.

Είπε πως έχουμε μπει σε μία νέα κανονικότητα, στην οποία συνυπάρχουμε με την πανδημία. Άρα, δεν συζητούμε μέτρα που έχουν τα χαρακτηριστικά των οριζόντιων μέτρων, όπως το προηγούμενο διάστημα.

“Ακόμη και στο καλύτερο σενάριο, να μην υπάρξει κάποια μετάλλαξη, είναι βέβαιο πως από το το φθινόπωρο και μετά θα υπάρξει πίεση στο ΕΣΥ. Ο κορωνοϊός και το στέλεχος Όμικρον δεν είναι μία απλή γρίπη”, σχολίασε, για να σημειώσει:

“Λοιμώξεις του αναπνευστικού πίεζαν το σύστημα και πριν από την παρουσία του κορωνοϊού”.

Για τον εμβολιασμό, είπε πως το ζητούμενο είναι να υπάρξει ένα εμβόλιο με ειδικά χαρακτηριστικά, τόσο για τις ευάλωτες ομάδες, όσο και για το σύνολο του πληθυσμού.

Η παραλαβή εμβολίων θα γίνει στο τρίτο τρίμηνο του έτους, ώστε να είναι πιο επικαιροποιημένο.

Πηγή

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

Δημοφιλή Εβδομάδας