24 Σεπτεμβρίου 2023

Αύξηση, στην προσέλευση ανασφάλιστων και άπορων ασθενών, στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολή, λόγω κατάρρευσης των Δημόσιων Δομών υγείας• Περισσότεροι από 100 ασθενείς περνάνε καθημερινά το κατώφλι του ιατρείου
Σημαντική αύξηση στην προσέλευση ασθενών ,στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ και της «Αποστολής», έχει διαπιστωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο ΙΣΑ απευθύνει κάλεσμα, για την στήριξη του Ιατρείου, στο οποίο έχουν βρει καταφύγιο, οι αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.
Το κατώφλι του Ιατρείου, περνάνε το τελευταίο χρονικό διάστημα, περισσότεροι από εκατό άποροι και ανασφάλιστοι ασθενείς ενώ χορηγούνται πάνω από 500 φάρμακα την ημέρα.
Μάλιστα τελευταία, ζητούν βοήθεια από το Ιατρείο ασφαλισμένοι -κυρίως συνταξιούχοι μεγάλης ηλικίας – που αδυνατούν να πληρώσουν την συμμετοχή ακόμα και για φάρμακα, των οποίων η αξία είναι ιδιαίτερα μικρή.
Επιπλέον έχουν αυξηθεί τα αιτήματα, για αποστολή φαρμακευτικού υλικού , σε φορείς του Δημοσίου όπως Κέντρα υγείας, Δημόσια νοσοκομεία, Αγροτικά ιατρεία, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Προνοιακά Ιδρύματα και Σωφρονιστικά καταστήματα.
Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης επισημαίνει τα εξής:
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα ζούμε την κορύφωση μιας ανθρωπιστικής κρίσης που απειλεί κυρίως τις πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Οι δημόσιες δομές υγείας έχουν καταρρεύσει και καλούμαστε πλέον να καλύψουμε την αδυναμία της πολιτείας ν ανταποκριθεί στις στοιχειώδης υποχρεώσεις της ,προκειμένου να μη θρηνήσουμε θύματα. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους όσους μπορούν να συμβάλλουν ,για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί ένα δίχτυ ασφαλείας για τον συνάνθρωπο μας.»
Οι εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής , συμμετέχοντας στην δράση του ΣΚΑΙ «Όλοι Μαζί Μπορούμε», βρίσκονται κάθε Σάββατο έναν ιερό ναό της Αττικής και συγκεντρώνουν φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό για τις ανάγκες του Ιατρείου.
Το Ιατρείο έχει 19 παραρτήματα στην Αττική και στηρίζει 22 Δήμους σε όλη την χώρα, με Κοινωνικά Ιατρεία και Κοινωνικά Φαρμακεία, ενώ συνεργάζεται με 33 ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και 26 Μητροπόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι την τελευταία εβδομάδα, το Ιατρείο είχε αιτήματα για αποστολή υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού από το Περιφερειακό Ιατρείο Φούρνων, την Ιερά Μονή Διονυσίου Αγίου Όρους, το Δήμο Ύδρας, το Γηροκομείο Ζωσιμάδων Ιωαννίνων, την Ιερά Μονή Θεοβαδίστου Όρους Σινά – Αγίας Αικατερίνης, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Μοσχάτου, το πολυδύναμο ιατρείο στα Αντικύθηρα αλλά και από πολύτεκνες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας