30 Σεπτεμβρίου 2023

Κατεβάζουν ρολά οι φαρμακοποιοί την ΤετάρτηΔυναμική απάντηση έδωσαν οι φαρμακοποιοί στην συμφωνία που ορίζει απελευθέρωση του επαγγέλματός τους και την εισδοχή των ΜΗΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ. Κατεβάζουν ρολά την Τετάρτη και αποφασίζουν για δυναμικότερες κινητοποιήσεις.

Μετά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. ο Πανελληνίος Φαρμακευτικος Σύλλογος (ΠΦΣ) αποφάσισε τη διενέργεια 24ωρης απεργίας την Τετάρτη. Την ίδια ημερα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση του κλάδου, με την κεντρική εισήγηση να είναι η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κ. Λουράντος αφού επανέλαβε τη θέση του Συλλογου για τα ΜΗΣΥΦΑ αναφέρθηκε και στις αλλαγές που επιτάσσει η εργαλειοθήκη στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των Φαρμακείων. “Η Μέρκελ θέλει να εφαρμόσει εδώ πράγματα που δεν υπάρχουν πουθενά, ουτε καν στη Γερμανία”, ανέφερε εκτιμώντας πως ακόμη και εκεί οι Φαρμακοποιοί μπορούν να έχουν έως 3 άδειες, όταν στην Ελλάδα θέλουν να απελευθερώσουν πλήρως τον αριθμό των φαρμακείων ανά ιδιοκτήτη.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας