3 Οκτωβρίου 2023

Να μείνουν τα φάρμακα υψηλού κόστους στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ ζητάνε οι πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκαςΗ ΠΟΑμΣΚΠ, ως δευτεροβάθμιο όργανο και εκπρόσωπος των Συλλόγων Ατόμων με ΣΚΠ, ενημερωμένη για τις ραγδαίες και συνεχείς εξελίξεις που συμβαίνουν στη χώρα μας, δρα βάση αυτών με γνώμονα την ποιότητα ζωής των ΑμΣΚΠ .
Γι΄ αυτό εκφράζει την ανησυχία της καθώς στην αντίληψη της υπέπεσαν ανακοινώσεις Συλλόγων Ασθενών όπως της Ε.Σ.Α. με Α. του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης, του Συντονιστικού Συλλόγων Ασθενών και Γονέων Παιδιών με Ρευματικά Νοσήματα, του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης , καθώς και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και πλήθος δημοσιευμάτων όπου εκφράζονται αντιδράσεις σχετικά με την πρόθεση του Υπουργείου Υγείας ώστε, η διακίνηση των φαρμάκων υψηλού κόστους να γίνεται, όχι από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ αλλά από τα ιδιωτικά φαρμακεία.
Η ΠΟΑμΣΚΠ σκεπτόμενη μια τέτοια Υπουργική απόφαση, θεωρεί πως δεν υπάρχει η διασφάλιση των συμφερόντων των ασθενών για την απρόσκοπτη πρόσβασή τους στις θεραπείες τους και πως υπάρχει ο κίνδυνος το μέτρο αυτό να οδηγήσει σε εκμετάλλευση και ταλαιπωρία των ασθενών.
Επίσης, η ΠΟΑμΣΚΠ θεωρεί, ότι μια τέτοια απόφαση περισσότερο θα δημιουργήσει προβλήματα παρά θα βελτιώσει την ως τώρα λειτουργία του τρόπου παραλαβής των φαρμάκων.
Πιστεύει επίσης πως πάντα θα υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθούν οι ασθενείς στο μέσο μιας σύγκρουσης ανάμεσα στον κλάδο των φαρμακοποιών και άλλων φορέων και του Κράτους όπως έχει συμβεί στο παρελθόν.
Η ΠΟΑμΣΚΠ συμπλέοντας και εκφράζοντας τους ίδιους προβληματισμούς με τους υπόλοιπους Συλλόγους Ασθενών καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προστατεύσει τα συμφέροντα των χρονίως πασχόντων ασθενών, από κάθε πλευρά που εκδηλώνει διάθεση εκμετάλλευσής τους από όποιο σημείο της αλυσίδας υγείας και αν προέρχεται.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας