3 Οκτωβρίου 2023

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής συνεχίζει τα Οδοιπορικά Υγείας για να στηρίξει τους κατοίκους των νησιωτικών και ακριτικών περιοχών της ΕλλάδαςΚοντά στα παιδιά της Μήλου βρέθηκαν οι εθελοντές ιατροί του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μετά από κάλεσμα της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Δημάρχου Γεράσιμου Δαμουλάκη και μέλους του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε.

Οι εθελοντές ιατροί του Ι.Σ.Α., , έκαναν παιδιατρικό και καρδιολογικό έλεγχο σε περισσότερα από 100 παιδιά του νησιού τα οποία πρόκειται να λάβουν μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες,

Η αποστολή αυτή στη Μήλο εντάσσεται στο πλαίσιο των οδοιπορικών υγείας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που αποσκοπούν στη στήριξη και την υγειονομική κάλυψη των νησιωτικών και ακριτικών περιοχών της χώρας και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Ε..

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης δήλωσε τα εξής: «Θα φτάσουμε μέχρι το τελευταίο άκρο της Ελλάδας για να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε κάθε πολίτη που έχει ανάγκη. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε ελπίδα στους κατοίκους των ακριτικών και νησιωτικών περιοχών της Ελλάδας που η πολιτεία έχει εγκαταλείψει, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις και προσπάθειες του Ι.Σ.Α. Θα δώσουμε μάχη για να εξασφαλιστεί η υγειονομική θωράκιση αυτών των περιοχών και να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας. Εφόσον το κράτος δεν μπορεί, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος μαζί με την επιστημονική κοινότητα, σε επίπεδο εθελοντισμού, θα βοηθά τις περιοχές αυτές».

 

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας