24 Σεπτεμβρίου 2023

Αποτοξινωθείτε άμεσαΗ αποτοξίνωση ενδείκνυται αυτή την εποχή, αλλά αν θέλετε πραγματικά να «καθαρίσετε», δεν μπορείτε να το κάνετε απερίσκεπτα, αλλά με μέτρο και προσοχή, αλλιώς μπορεί να δημιουργήσετε περισσότερα προβλήματα από αυτά που πάτε να λύσετε.  Όταν είστε έτοιμοι να αποτοξινωθείτε σωστά, σκεφτείτε αυτές τις ασφαλείς και δοκιμασμένες μεθόδους, και πώς μπορείτε να ακολουθήσετε με ασφάλεια την κάθε μία.

Χυμοί

Αυτή είναι μία κοινή μέθοδος που οι άνθρωποι θα χρησιμοποιήσουν για να ξεκινήσουν τον καθαρισμό, και είναι σίγουρα ένας θεμιτός τρόπος, με μερικά όμως σημαντικά ζητήματα. Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα οφέλη των χυμών είναι η πληθώρα σε θρεπτικά συστατικά που μπορούν εύκολα να αφομοιωθούν στο πεπτικό σύστημα, ώστε να μπορούν να μεταφερθούν σε διάφορες περιοχές του σώματος. Αυτά που απορροφούνται εύκολα όπως βιταμίνες, μέταλλα, ένζυμα και δίνουν στο πεπτικό σύστημα ένα πολυπόθητο διάλειμμα , στη συνέχεια μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά από το σώμα για να υποστηρίξουν βασικές διαδικασίες αποτοξίνωσης.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι επειδή οι χυμοί είναι αλκαλικοί, μπορούν να ισορροπήσουν ένα υπερβολικά όξινο περιβάλλον, και να ενισχύσουν όλες τις λειτουργίες του σώματος, κρατώντας τα όργανα, αδένες, και τα κύτταρα καθαρά και απαλλαγμένο από τις τοξίνες.

Μία σημαντική παράμετρος κατά την παρασκευή χυμού είναι να περιοριστεί το ποσό των φρούτων με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, δεδομένου ότι μπορούν να τροφοδοτούν μύκητες και άλλους ευκαιριακούς μικροοργανισμούς. Όταν κάνετε ένα αποτοξινωτικό χυμό, να επικεντρωθείτε σε χόρτα και φρούτα  (όπως τα πράσινα μήλα), μαζί με βότανα, όπως τον μαϊντανό, το κόλιαντρο, το τζίντζερ και τον κουρκουμά. Όταν πίνετε ένα χυμό, αποφύγετε την κατανάλωση ζωικών πρωτεϊνών και άμυλων, καθώς δεν συνδυάζονται καλά και μπορεί να προκαλέσουν πεπτικά προβλήματα όπως ζύμωση και αέρια.

Smoothies

Τα smoothies είναι ένας ακόμη τρόπος για να ξεκινήσετε την αποτοξίνωση του οργανισμού. Εργάζονται με τον ίδιο τρόπο όπως και οι χυμοί, με κάποιες, όμως, διαφορές. Όταν δημιουργείτε ένα καλό smoothie, δημιουργείτε ένα ιδιαίτερα εύπεπτο μίνι γεύμα που είναι φορτωμένο με θρεπτικά συστατικά, ένζυμα, προβιοτικά, υγιεινά λίπη, και φυτικές πρωτεΐνες.

Όταν συνδυάζονται σωστά, τα smoothies είναι εύγευστα και μπορεί να καλύψουν την ανάγκη για όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται από έναν οργανισμό που θέλει να αποτοξινωθεί σωστά και με ασφάλεια. Ένα πράγμα που προσφέρουν τα smoothies έναντι των χυμών είναι οι ίνες, που είναι πολύ σημαντικές στην διαδικασία αποτοξίνωσης. Μπορείτε, επίσης, να αυξήσετε την περιεκτικότητα σε ίνες, ενσωματώνοντας τρόφιμα που βοηθούν στον καθαρισμό του παχέος εντέρου, όπως εμποτισμένο chia και σπόρους λιναριού.

Σάουνα με υπέρυθρη ακτινοβολία

Όταν χρησιμοποιούνται σωστά, οι υπέρυθρες σάουνες μπορεί να είναι ένας από τους ασφαλέστερους και ευκολότερους τρόπους για να αποτοξινώσει το σώμα τους  επιβλαβείς ρύπους. Οι υπέρυθρες σάουνες είναι μια μη επεμβατική θεραπεία που μπορεί να διεισδύσει στο δέρμα, ενώ, παράλληλα, θερμαίνουν τον μυϊκό ιστό και τα εσωτερικά όργανα. Αυτό βοηθά στην προαγωγή της εξάλειψης όλων των ειδών των τοξινών, συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων, των βαρέων μετάλλων, του οινοπνεύματος, της νικοτίνης και άλλων καρκινογόνων ουσιών στην κυκλοφορία του αίματος.

Οι υπέρυθρες σάουνες, επίσης, είναι πιο αποτελεσματικές από τις παραδοσιακές σάουνες που χρησιμοποιούν τον αέρα και τον ατμό, με την έννοια ότι βοηθούν το σώμα να ιδρώνει κατά περίπου 80% νερό και 20% απόβλητα και τοξίνες, όταν στις παραδοσιακές σάουνες το αντίστοιχο ποσοστό είναι περίπου 97% νερό και 3% αποβλήτων και τοξινών.

Η αποτοξίνωση από το δέρμα εξαλείφει τις επιπλοκές που έρχονται συχνά με τις τοξίνες που ανακατεύτηκαν εσωτερικά στο σύστημα (και γενικά προκαλούν ανεπιθύμητα συμπτώματα), δίνοντας στις τοξίνες εύκολη έξοδο μέσω των πόρων σας. Όταν επιλέγετε να χρησιμοποιήσετε μια υπέρυθρη σάουνα για αποτοξίνωση, ξεκινήστε με μόλις 10-15 λεπτά την ημέρα και φροντίστε να πίνετε άφθονο καθαρό νερό, κατά προτίμηση μεταλλικό νερό.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας