9 Ιουνίου 2023

Βγήκαν τα μαχαιρία στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο: Την άμεση παραίτηση Εξαδάκτυλου ζητεί η ΠΑΝΔΗΚΙ

Την άμεση παραίτηση του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Αθανάσιου Εξαδάκτυλου ζητεί η Πανελλήνια Δημοκρατική Κίνηση Ιατρών (ΠΑΝ.ΔΗ.Κ.Ι), μετά την παράνομη –όπως χαρακτηρίζει- πειθαρχική δίωξη του Αγγειοχειρουργού Γ. Ελευθερίου, μέλους του ΔΣ του ΠΙΣ και την ακύρωσή της από το υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΝ.ΔΗ.Κ.Ι:«Με την απόφαση 1489/15.05.2023 του Υπουργού Υγείας ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ η από 5/4/2023 απόφαση της ετερόκλητης πλειοψηφίας (ΣΥΡΙΖΑ – Εξαδάκτυλου) να ασκήσουν ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ πειθαρχική δίωξη κατά του Αγγειοχειρουργού Γ. Ελευθερίου, μέλους του ΔΣ του ΠΙΣ, για δήθεν παράβαση καθήκοντος κατά την περίοδο 2019 – 2022 που άσκησε τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα του ΠΙΣ».

Σύμφωνα με την ΠΑΝ.ΔΗ.Κ.Ι, «η ετερόκλητη αυτή συμμαχία (ΣΥΡΙΖΑ – Εξαδάκτυλου – Παναγιωτίδη), παρά το γεγονός ότι είχε εκ των προτέρων επισήμως και εγκύρως ενημερωθεί, με πληθώρα νομικών γνωμοδοτήσεων, ότι το ΔΣ του ΠΙΣ,  δεν έχει   ΟΥΔΕΜΙΑ πειθαρχική αρμοδιότητα έναντι οποιουδήποτε γιατρού (η αρμοδιότητα αυτή προβλέπεται εκ του Νόμου για τα ΔΣ των ιατρικών συλλόγων), προχώρησε εν γνώσει της στην άσκηση παράνομης πειθαρχικής δίωξης με αμιγώς πολιτικά και προσωπικά κίνητρα, για αδίκημα που αυτή εφηύρε. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ που μιλούν για «Δικαιοσύνη»».

Ως εκ τούτου – σημειώνει- όλοι όσοι ψήφισαν (Εξαδάκτυλος, Βαρνάβας, Κουτσόπουλος, Βαβουρανάκης, Παναγιωτίδης, Ψυχογιός, Τζωρτζίνης, Παπανδρούδης, Ψαλτάκος) την παράνομη αυτή απόφαση είναι εκτεθειμένοι ηθικά, νομικά (αστικά & ποινικά) και πολιτικά, ιδιαίτερα ο Πρόεδρος του ΠΙΣ  Θ. Εξαδάκτυλος.

«Αυτός είναι και ο λόγος που μας επιβάλλει να ζητήσουμε δημόσια την ΑΜΕΣΗ παραίτηση Εξαδάκτυλου. Η ενέργειά του αυτή, να ηγηθεί, αυτής της βαθύτατα αντιδημοκρατικής προσπάθειας, της ηθικής εξόντωσης ενός μέλους του Δ.Σ. του Π.Σ. μέσω μίας παράνομης πειθαρχικής δίωξης, με μόνο λόγο ότι ο ίδιος (Γ. Ελευθερίου) και η συνδικαλιστική παράταξη, με την οποία αυτός εξελέγη (ΠΑΝΔΗΚΙ), είναι απέναντι στην προαναφερόμενη ετερόκλητη συμμαχία», υπογραμμίζει η ΠΑΝ.ΔΗ.Κ.Ι.

Και καταλήγει: Η δίωξη αυτή προδήλως εμπεριέχει έντονα στοιχεία πολιτικού και συνδικαλιστικού ρεβανσισμού και έτσι του στερεί, με πασιφανή τρόπο,  το αναγκαίο πολιτικό ήθος και κύρος για να ηγείται του ΠΙΣ, τον οποίο για άλλη μία φορά, με ενέργειές του, εκθέτει ανεπανόρθωτα. Οφείλει, αν έχει την ελάχιστη πολιτική ΕΥΘΙΞΙΑ, να υποβάλλει πάραυτα την παραίτησή του.

Πηγή

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας