31 Μαρτίου 2023

Παίδων “Αγλ. Κυριακού”: Υποστελέχωση του ΩΡΛ τμήματος και ελλείψεις γιατρών βάζουν σε κίνδυνο τους μικρούς ασθενείς

Οι γιατροί και εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Παίδων “Αγλ. Κυριακού” καταγγέλλουν την “απαράδεκτη κατάσταση” της υποστελέχωσης του ΩΡΛ Τμήματος του ΓΝΠΑ «Π. & Α. Κυριακού».

Αυτή τη στιγμή υπηρετούν στο τμήμα 2 μόνιμοι επιμελητές Β’, όπως λένε, -εκ των οποίων η μία προς παραίτηση- και ένας επικουρικός, ενώ είναι αποσπασμένη μια ιατρός στο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Οι ελλείψεις σε προσωπικό που προέκυψαν μετά τη λήξη σύμβασης 2 επικουρικών ιατρών και την παραίτηση του Διευθυντή έχουν φέρει τους εναπομείναντες ιατρούς σε κατάσταση εξουθένωσης, καθώς προσπαθούν να ανταπεξέλθουν επαρκώς στα παραπάνω καθήκοντα υπερβάλλοντας εαυτό, με υπερεφημέρευση, πολλές φορές χωρίς ρεπό και άδεια!

Οι ελλείψεις βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία τόσο των ασθενών όσο και των εργαζομένων, λένε οι εργαζόμενοι.

Παρά τις συνεχείς επιστολές, μάλιστα, του παραιτηθέντος Διευθυντή για την ανάγκη στελέχωσης του τμήματος με προσωπικό και εξοπλισμό, και εν γνώση της Διοίκησης, της ΥΠΕ και του Υπουργείου για τα κενά που έχουν προκύψει, δεν προχώρησαν σε προκήρυξη κάλυψης των κενών θέσεων, όπως καταγγέλλουν οι γιατροί.

Εντέλλεσθε και μετακινήσεις σε όλο το ΕΣΥ

Οι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων Παίδων, τονίζουν πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, εδώ και χρόνια κάνει το ίδιο σε διάφορα τμήματα – Αναισθησιολογικό στο Καραμανδάνειο Πάτρας , Τμήμα Αξονικού και Μαγνητικού στο «Αγία Σοφία», πυρηνικής ιατρικής, ελλείψεις νοσηλευτών στα χειρουργεία του «Π. & Α. Κυριακού», και πολλά άλλα που δεν χωρούν σε μια μόνο ανακοίνωση – με διάφορα εντέλλεσθε μετακινούν τώρα προσωπικό από τα ήδη υποστελεχωμένα τμήματα ΩΡΛ του Παίδων «Η Αγία Σοφία» και Πεντέλης, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφαλή λειτουργία και εκείνων των τμημάτων.

“Καταγγέλλουμε την μετακίνηση της μόνιμης επιμελήτριας Ε.Π. για την κάλυψη των αναγκών της ΩΡΛ, όπως και την μετακίνηση του συναδέλφου Γ.Κ. από το Πεντέλης. Παράλληλα, το ίδιο συμβαίνει και με τον μόνιμο καρδιολόγο του Αγία Σοφία που έχει μετακινηθεί στο Αγλαϊα Κυριακού ,ενώ πρόσφατα απέσπασαν από το Πεντέλης ακτινολόγο να καλύψει τον μαγνήτη του Αγία Σοφία!”, λένε οι γιατροί και εξηγούν:

“Η θέση μας είναι σαφής! Καμία μετακίνηση προσωπικού, το ιατρικό προσωπικό να υπηρετεί στην θέση του, όποια κενά προκύπτουν( που δεν προκύπτουν ξαφνικά) να προκηρύσσονται άμεσα οι θέσεις τους με κατεπείγουσα μορφή. Απαιτούμε να βγουν συμπληρωματικές προκηρύξεις που να ζητάνε όλες τις οργανικές θέσεις του ιατρικού προσωπικού, καθότι προκηρύχθηκαν μόνο το 20% των κενών θέσεων!! Παραμένουν ακόμη τεράστια τα προβλήματα στα χειρουργεία με το αναισθησιολογικό χωρίς αποκατάσταση της ροής των χειρουργείων, οι δύο παιδοχειρουργικές κλινικές παραμένουν ενωμένες. Υπενθυμίζουμε επίσης την συλλειτουργία της Νευροχειρουργικής κλινικής των δύο Παίδων λόγω έλλειψης προσωπικού, όπως και την δραματική κατάσταση στα εργαστήρια!”

Για το προσωπικό των Παίδων, τους μικρούς ασθενείς και τους γονείς τους, για την επιστήμη, που όπωε λένε οι γιατροί,  έχουν αφιερώσει σχεδόν τη ζωή τους, “αυτή η πολιτική είναι απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη. Οι ελλείψεις δε μπορούν να κουκουλωθούν με μπαλώματα! Δε θα γίνουμε μπαλάκι να καλύπτουμε τα κενά που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει!”

Και δηλώνουν πως δεν κάνουν βήμα πίσω, μέχρι να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες!

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ

  • Καμία μετακίνηση προσωπικού-να επιστρέψουν ΑΜΕΣΑ οι συνάδελφοι στα νοσοκομεία που υπηρετούν
  • Κατεπείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
  • Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών-συμβασιούχων

Πηγή

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας