29 Σεπτεμβρίου 2023

Η κατ οίκον νοσηλεία εξοικονομεί χρήματα από τα νοσοκομείαΟι μονάδες του Πιλοτικού Δικτύου θα διαθέτουν ιατρούς ειδικότητας (Παθολόγος, Αναισθησιολόγος, Χειρουργός, Γενικός ιατρός, κλπ.), Νοσηλευτές και Επισκέπτες Υγείας.

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η ανάπτυξη Πιλοτικού Δικτύου Υπηρεσιών Κατ’ Οίκον Νοσηλείας, όπως προκύπτει από εγκύκλιο του γενικού γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννη Μπασκόζου.

Ήδη στο Πιλοτικού Δικτύου συμμετέχουν 11 Νοσοκομεία, 3 Κέντρα Υγείας και ένα Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο.

Οι μονάδες του Πιλοτικού Δικτύου θα διαθέτουν Παθολόγος, Αναισθησιολόγος, Χειρουργός, Γενικός ιατρός, κλπ.), Νοσηλευτές και Επισκέπτες Υγείας.

Θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε πολίτες, που έχουν νοσηλευτεί και εξέρχονται από κλινικές Νοσοκομείων και χρήζουν μετανοσοκομειακής φροντίδας υγείας, πολίτες που χρήζουν σχετικής αρωγής ανεξαρτήτως εάν έχουν νοσηλευτεί στο νοσοκομείο και που δύνανται να παρακολουθούνται ως εξωτερικοί ασθενείς διαφόρων Μονάδων Υγείας, καθώς και άτομα με μη μεταδοτικά νοσήματα (χρόνια), βλάβες και αναπηρίες που χρήζουν βραχείας ή μακροχρόνιας φροντίδας υγείας.

Οι πολίτες – ασθενείς που επιθυμούν να δεχθούν τις υπηρεσίες της Κατ’ Οίκον Νοσηλείας θα παραπέμπονται κατά προτεραιότητα σε αυτά από ιατρούς :

– Μονάδων ή Τμημάτων ή Κλινικών Νοσοκομείων του ΕΣΥ – Μονάδων Υγείας του ΠΕΔΥ.

Επίσης, ανάλογα με τον σχεδιασμό και τη δυνατότητα κάλυψης επιπλέον περιστατικών, δύναται να παραπέμπονται σε αυτά περιστατικά από συμβεβλημένους ιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς και από ιατρούς που υπηρετούν ή επίσημα συνεργάζονται (με σύμβαση) σε θεσμικά αναγνωρισμένες δομές υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης των ΟΤΑ (π.χ. Δημοτικά Ιατρεία. ΚΑΠΗ , ΚΗΦΗ, κ.α

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας