24 Σεπτεμβρίου 2023

Συνάντηση του σωματείου Γονιμότητας “Κυβέλη” με τον υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη ΚουρουμπλήΤο Σωματείο Υποστήριξης Γονιμότητας «ΚΥΒΕΛΗ» ολοκλήρωσε πρίν λίγες ημέρες, συναντήσεις , με τον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή καθώς και με την υπεύθυνη επιτροπή για τη διαβούλευση σε σχέση με τη δημιουργία και ψήφιση προεδρικού διατάγματος για τους όρους ίδρυσης και λειτουργίας των μονάδων Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΙΥΑ)

Προς τιμήν του, ο κ. Υπουργός Υγείας ζήτησε να συναντήσει τους εκπροσώπους του «ΚΥΒΕΛΗ» και άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον τα σχόλια που υποβλήθηκαν.

Στις συναντήσεις συζητήθηκε με λεπτομέρειες το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για τους όρους ίδρυσης και λειτουργίας μονάδων ΙΥΑ, το οποίο αναρτήθηκε σε δημόσια διαβούλευση στις 2 Ιουλίου 2015, μετά από πρόταση της Εθνικής Αρχής ΙΥΑ.

Το Σωματείο, έχοντας συμμετάσχει και παρέμβει στη διαδικασία διατύπωσης της εθνικής νομοθεσίας διαχρονικά (1997: Επιτροπή του ΚΕΣΥ υπό τον Καθ. Λώλη, 2005: ψήφιση του ν.3305/05, 2008: αρχική διατύπωση του εν λόγω Π.Δ. από την τότε σύνθεση ης Εθνικής Αρχής, 2014: παράσταση στην Υφυπουργό Υγείας με αφορμή την τροποποίηση της νομοθεσίας με τον ν.4272/14), θεώρησε υποχρέωσή του να συμμετάσχει στη διαβούλευση, καταθέτοντας σχόλια και παρατηρήσεις για την περαιτέρω βελτίωση αυτού του εξαιρετικά σημαντικού κειμένου. Τα σχόλια βρίσκονται αναλυτικά, στη διεύθυνση http://www.opengov.gr/yyka/?p=1253

Ακολούθησαν δύο συναντήσεις εργασίας με διοικητικούς υπαλλήλους και συμβούλους του κ. Υπουργού, στις οποίες, παραχωρήθηκε η δυνατότητα να διευκρινίστουν περαιτέρω οι θέσες του Σωματείου.

Η πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Γονιμότητας, κ.Δήμητρα Δρακοπούλου δήλωσε: «Ελπίζουμε ότι η ολοκλήρωση της νομοθεσίας για την ΙΥΑ στη χώρα μας είναι πλέον πολύ κοντά. Μετά την έκδοση αυτού του κειμένου, θα απομένουν σε εκκρεμότητα μόνο η εθνική καταγραφή των αποτελεσμάτων της ΙΥΑ από την Εθνική Αρχή και το ακανθώδες ζήτημα της ασφαλιστικής κάλυψης της ΙΥΑ, για το οποίο το Σωματείο επίσης αγωνίζεται διαχρονικά»
Σχετικά με το Σωματείο Υποστήριξης Γονιμότητας «ΚΥΒΕΛΗ»

Το «Κυβέλη» ιδρύθηκε το 1995, μετά από ζυμώσεις μηνών ανάμεσα σε υπογόνιμα ζευγάρια και επαγγελματίες του χώρου της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Ιδρύθηκε μετά από την ανάγκη ζευγαριών που αντιμετώπιζαν προβλήματα γονιμότητας να μοιραστούν τις αγωνίες και τους φόβους τους με ανθρώπους που αντιμετώπιζαν τον ίδιο Γολγοθά της υπογονιμότητας. Σκοπός του Σωματείου είναι η υποστήριξη των υπογόνιμων ζευγαριών και η ενημέρωση για τις δυνατότητες υποβοήθησης της αναπαραγωγής, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το Σωματείο Υποστήριξης Γονιμότητας «ΚΥΒΕΛΗ» είναι μη κερδοσκοπικό Σωματείο, εγγεγραμμένο στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής φροντίδας Ιδιωτικού Τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του Υπουργείου Υγείας & Πρόνοιας. Συντηρείται από εθελοντές και καλύπτει τα έξοδά του από συνδρομές των μελών, εκδηλώσεις και από χορηγίες ιδιωτών.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας