24 Σεπτεμβρίου 2023

Ο ΙΣΑ εκφράζει την αγανάκτηση του για την προσπάθεια αντιποίησης του ιατρικού επαγγέλματοςO Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τονίζει τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί για τη Δημόσια υγεία, η προσπάθεια αντιποίησης του ιατρικού επαγγέλματος, που επιχειρείται από τη ΦΑΝΙΕ.
Με έκπληξη ενημερωθήκαμε για πρότασή τους που αφορά την εκτέλεση ιατρικών πράξεων πρωτοβάθμιας φροντίδας μέσα στα φαρμακεία.
Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας και τονίζουμε τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονούν για τη δημόσια υγεία από τέτοιες αντιεπιστημονικές πρακτικές.
Οποιαδήποτε ιατρική πράξη που εκτελείται από μη γιατρούς και μάλιστα σε ακατάλληλους χώρους πώλησης προϊόντων, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία του ασθενή.
Επιπρόσθετα αποτελεί αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος και είναι ποινικά διώξιμη.
Θυμίζουμε για ακόμη μία φορά ότι ο φαρμακοποιός, δεν είναι ο θεράπων γιατρός και δε μπορεί ούτε να εκτελέσει ιατρικές πράξεις ούτε να ελέγξει την κλινική αποτελεσματικότητα των χορηγούμενων σκευασμάτων, καθώς δε μπορεί να αξιολογήσει τις κλινικές ανεπιθύμητες ενέργειες.
Η θεραπεία του ασθενή αποτελεί ιατρική ευθύνη του θεράποντα γιατρού και αυτό είναι ένα αξίωμα που πρέπει να είναι σεβαστό και να μην καταστρατηγείται από κανέναν.
Κανένα φάρμακο δεν μπορεί να χορηγείται χωρίς ιατρική συνταγή.
Καμία ιατρική πράξη δεν μπορεί να εκτελείται από μη γιατρούς.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας