24 Σεπτεμβρίου 2023

Η φαρμακευτική εταιρία Janssen βραβεύτηκε για τις κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνες δράσεις της από το Ινστιτούτο Εταιρικής ΕυθύνηςΗ Janssen ανακοίνωσε σήμερα τη βράβευσή της για τις επιδόσεις της στην εφαρμογή υπεύθυνων εταιρικών πρακτικών, βάσει του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index), από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (Corporate Responsibility Institute. Το CRI Bronze award δόθηκε στη Janssen κατά τη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015, στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Η διαχρονικά επιτυχημένη πορεία της Janssen οφείλεται σε ένα σταθερό σύστημα αξιών το οποίο περιγράφεται σε ένα κείμενο, στο ΠΙΣΤΕΥΩ της. Το κείμενο αυτό αποτελεί την ηθική και στρατηγική «πυξίδα» της και γράφτηκε το 1943 από τον R.W. Johnson – πολύ πριν ακουστούν έννοιες όπως «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη». Εδώ και 70 χρόνια συνθέτει έναν ισχυρό θεσμό, υπογραμμίζοντας και περιγράφοντας την ευθύνη της εταιρίας απέναντι στους πελάτες της, τους εργαζομένους, τους μετόχους της αλλά και προς την κοινότητα στην οποία δρα και αναπτύσσεται.

Τα πιο σημαντικά προγράμματα των τελευταίων ετών προς την κοινότητα είναι:

• «ΔΙΑΤΡΟΦΗ -Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής».
• «Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Ληπτών Ψυχιατρικών Υπηρεσιών».
• Εκστρατείες Ενημέρωσης για , HIV/AIDS, Ηπατίτιδα C, Ψωρίαση, Καρκίνο του Προστάτη

Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της εταιρίας είναι η ασφάλεια των εργαζομένων της. Μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα και προηγμένα συστήματα στοχεύει στην επίτευξη της μέγιστης δυνατής ασφάλειας στον εργασιακό χώρο. Επίσης η εταιρία είναι ευαισθητοποιημένη και προωθεί τη βελτίωση της υγείας και ευεξίας των εργαζομένων της, προσφέροντας τους την δυνατότητα να συμμετέχουν σε προγράμματα, φυσικής και ψυχικής υγείας.

Τα πιο σημαντικά προγράμματα που αφορούν την Υγεία και Ασφάλεια των εργαζομένων είναι:

• Προγράμματα οδικής συμπεριφοράς
• Πρόγραμμα υγείας και παροχή διαγνωστικών εξετάσεων
• Δυνατότητα ψυχολογικής συμβουλευτικής
• Ασφάλεια ζωής
• Συνταξιοδοτικό πρόγραμμα

«Στόχος των προγραμμάτων μας εταιρικής κοινωνικής ευθύνης είναι να διδάξουμε, να προσφέρουμε και να υπογραμμίσουμε τη σημασία της υγείας στη δημιουργία ενός ασφαλούς και ευτυχισμένου μέλλοντος για όλους.
Η επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρίας μας, που ανήκει στον όμιλο εταιριών της Johnson & Johnson, αποσκοπεί στη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Όλοι μας έχουμε ευθύνη για τη φροντίδα του πλανήτη και τη διατήρηση της ομορφιάς του, των πόρων και της δύναμής του, για το σήμερα, αλλά και για τις επόμενες γενεές.

Είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς να επιτύχουμε μία υγιή ισορροπία μεταξύ της περιβαλλοντικής συνείδησης, της οικονομικής επιτυχίας και της κοινωνικής ευθύνης. Και εργαζόμαστε σκληρά προκειμένου να διαχειριστούμε τις επιπτώσεις των δραστηριοτήτων μας στο περιβάλλον, προστατεύοντας τους φυσικούς πόρους όπως είναι το νερό, βελτιώνοντας την απόδοση στον τομέα της ενέργειας και των πρώτων υλών και επίσης διαχειριζόμενοι αποτελεσματικά τα απόβλητα. Ταυτόχρονα συνεργαζόμαστε με τα συστήματα υγείας διασφαλίζοντας πρόσβαση σε νέες, αποτελεσματικές και καινοτόμες θεραπείες για τους ασθενείς, στοχεύοντας στη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής», ανέφερε σχετικά ο Νίκος Κεφαλάς, Διευθύνων Σύμβουλος Janssen Ελλάδος.

«Είναι πολύ σημαντικό η επιβράβευση των προσπαθειών μας στην Ελλάδα να έρχεται από έναν εξωτερικό συνεργάτη, από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης, του οποίο ο στόχος είναι να παρέχει στις Ελληνικές Επιχειρήσεις και Οργανισμούς ένα διεθνώς αναγνωρισμένο εργαλείο αξιολόγησης των επιδόσεών τους σε θέματα ΕΚΕ», ανέφερε συμπληρωματικά ο Νίκος Κεφαλάς.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας