8 Ιουνίου 2023

Έναρξη νέου Ερευνητικού Έργου ΕU-CIRCLE – Συντονιστής το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έναρξη του νέου ερευνητικού έργου (kick-off 9-10 Ιουνίου) ΕU-CIRCLE, συντονιστής του οποίου είναι το ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” και συγκεκριμένα το Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Ερευνών του Ινστιτούτου Πυρηνικών & Ραδιολογικών Επιστημών & Τεχνολογίας, Ενέργειας & Ασφάλειας (Ι.Π.Ρ.Ε.Τ.Ε.Α.).

Στο έργο συμμετέχουν 19 εταίροι, μετεωρολογικές υπηρεσίες, επιχειρήσεις και ερευνητικά / πανεπιστημιακά ιδρύματα από την Αγγλία, την Γαλλία, τη Νορβηγία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Κροατία, την Πολωνία και την Κύπρο.

Το αντικείμενο μελέτης του ΕU-CIRCLE αφορά στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και των σχετικών κινδύνων στις ετερογενείς και διασυνδεδεμένες υποδομές ζωτικής σημασίας σε μια περιοχή ενδιαφέροντος. Οι υποδομές (ενέργεια, μεταφορές, ύδρευση κ.α.) αποτελούν σημείο αναφοράς για τις μοντέρνες κοινωνίες, ενώ η διακοπή της απρόσκοπτης λειτουργίας τους έχει ευρύτατες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες. Ο στόχος του EU-CIRCLE είναι η βελτίωση της ανθεκτικότητας των υποδομών ζωτικής σημασίας ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζονται με τον πλέον πρόσφορο τρόπο οι επιπτώσεις από ακραία καιρικά φαινόμενα και παράλληλα να προετοιμαστούν έγκαιρα για τις μελλοντικές κλιματικές συνθήκες.

Το ερευνητικό έργο ΕU-CIRCLE (A panEuropean framework for strengthening Critical Infrastructure resilience to climate change – 653824) που ξεκίνησε την 1η Ιουνίου 2015, έχει διάρκεια 36 μηνών και συνολικό προϋπολογισμό 7.283.526,00€, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος “Ορίζοντας 2020” (Horizon 2020) – το χρηματοδοτικό πλαίσιο της ΕΕ για τη Έρευνα και τη Καινοτομία.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας