3 Οκτωβρίου 2023

Η εφαρμογή του νέου συστήματος πληροφόρησης ιστορικού του ασθενούς με το USB/TOKEN έχει αδυναμίες υλοποίησηςΟι γιατροί κατόπιν αίτησης θα μπορούν  να προμηθεύονται το USB/TOKEN με βάση το οποίο θα έχουν πλέον πρόσβαση σε πληροφορίες του ιστορικού του ασθενούς και μελλοντικά του patient summary μέσα στα πλαίσια του προγράμματος της υλοποίησης της ηλεκτρονικής υπογραφής.

Στα πλαίσια της υλοποίησης του συστήματος ηλεκτρονικής υπογραφής, έχει διατεθεί από τον ΙΣΑ η ομάδα εργασίας που έχει συστήσει για την ΗΔΙΚΑ και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, της οποίας ρόλος είναι να δοκιμάζει πιλοτικά εφαρμογές τις συνταγογράφησης και να δίνει τις συμβουλές της σε προβλήματα δυσλειτουργίας που διαπιστώνει.

Για το συγκεκριμένο λοιπόν πιλοτικό πρόγραμμα της ηλεκτρονικής υπογραφής για το οποίο είχε γίνει συνάντηση της ομάδας εργασίας με στελέχη σας, απεστάλλησαν παρατηρήσεις μας και υπήρξε προφορική επικοινωνία του υπεύθυνου σύγκλισης της ομάδας, όπου εκτέθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν και κυρίως η δυσκολία έως και αδυναμία εγκατάστασης και λειτουργίας των προγραμμάτων, τόσο στον Ιδιωτικό όσο και Δημόσιο τομέα. Ιδίως στον Δημόσιο τομέα υπάρχουν πολλά προβλήματα που πρέπει ακόμα να επιλυθούν.

Παρά τις παρατηρήσεις μας δεν είχαμε περαιτέρω πληροφόρηση για την υλοποίηση του USB/TOKEN και την ηλεκτρονική υπογραφή μέχρι που αιφνιδίως πληροφορηθήκαμε ότι μέσω αυτού θα υλοποιηθεί και το patient summary και η πληροφόρηση του ιστορικού του ασθενούς, χωρίς να υπάρξει άλλη συνάντηση και χωρίς να γνωρίζουμε αν έχουν διορθωθεί τα προβλήματα που έχουμε αναφέρει.

Κατόπιν των ανωτέρω θεωρούμε ότι η ενέργεια αυτή είναι βεβιασμένη, καθότι η μη επαρκής πληροφόρηση αλλά και εκπαίδευση των ιατρών θα δημιουργήσει δυσκολίες και δια τούτο σας καλούμε να αναστείλετε τις όποιες ενέργειες μέχρι να επιλυθούν τα προβλήματα και ενημερωθούν οι θεσμικοί φορείς των ιατρών.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας