24 Σεπτεμβρίου 2023

Έλληνες και Τούρκοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για χάρη της καρδιάςΟλοκληρώθηκε με επιτυχία το Ελληνοτουρκικό Συνέδριο “Cardiology Perspectives 2015” που πραγματοποιήθηκε στην Καππαδοκία στο διάστημα 4-7 Ιουνίου. Στο επιστημονικό μέρος και στα εννέα “στρογγυλά τραπέζια” του συνεδρίου, Έλληνες και Τούρκοι Καρδιολόγοι ανέλυσαν, ανάμεσα σε άλλα, τις ομοιότητες και τις διαφορές στη διάγνωση και θεραπεία στις δύο χώρες και κατέθεσαν τις εμπειρίες τους στην αντιμετώπιση ποικίλων καρδιολογικών περιστατικών.
Με την ευκαιρία του συνεδρίου, επιβεβαιώθηκαν και καλλιεργήθηκαν περαιτέρω οι καλές σχέσεις των δύο επιστημονικών Καρδιολογικών εταιρειών.
Εντύπωση επίσης έκανε η αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στους κλειστούς χώρους στην Τουρκία, σε αντίθεση με την Ελλάδα που αφήνει παράθυρα μη εφαρμογής.
Οι Έλληνες Καρδιολόγοι στον ελεύθερο χρόνο τους είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τα άγια χώματα της Καππαδοκίας και να επισκεφτούν μνημεία της Ορθόδοξης Πίστης.
Το κοινό Ελληνοτουρκικό Καρδιολογικό Συνέδριο ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια μετά την απόφαση των επιστημονικών κοινοτήτων της Ελλάδας και της Τουρκίας να διερευνήσουν και να σχεδιάσουν ένα πρόγραμμα πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων, αλλά και να θέσουν τις βάσεις για μελλοντικές κοινές επιστημονικές καταγραφές-μελέτες προς όφελος της υγείας των Ελλήνων και Τούρκων πολιτών.
Στη φωτογραφία ο Πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Στέφανος Φούσας και ο Γραμματέας της ΕΚΕ κ. Ιωάννης Κανακάκης με μέλη του Δ.Σ. της Τουρκικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας