24 Σεπτεμβρίου 2023

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς ΗμισελήνουH 8η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (ΕΣ/ΕΗ), αποτελεί μια ετήσια εορτή, στο πλαίσιο της οποίας αναδεικνύονται και προβάλλονται σε διεθνές επίπεδο οι 7 Αρχές του Διεθνούς Κινήματος ΕΣ/ΕΗ: Ο Ανθρωπισμός, η Αμεροληψία, η Ουδετερότητα, η Ανεξαρτησία, ο Εθελοντισμός, η Ενότητα και η Παγκοσμιότητα.
Η συγκεκριμένη ημερομηνία ορόσημο συμπίπτει με την επετειακή ημερομηνία γέννησης του Ιδρυτή της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού και βραβευθέντος με το πρώτο βραβείο Νόμπελ Ειρήνης Ερρίκου Ντυνάν (8 Μαΐου 1828).
Η Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού, χάρη στη διεθνή διάσταση που ενέχει, συνιστά μια εξαιρετική συμβολή για την παγκόσμια ειρήνη. Παράλληλα, εμπνέει και ενθαρρύνει τον κάθε Εθνικό Σύλλογο ΕΣ/ΕΗ ξεχωριστά να αναλαμβάνει την ανθρωπιστική δράση εκείνη που συμβάλλει τόσο στην πρόληψη και ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου όσο και στην προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, μέλος της οικογένειας του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του (10 Ιουνίου 1877), παραμένει σταθερά προσηλωμένος στην προάσπιση των 7 Θεμελιωδών Αρχών του Κινήματος. Αυτό επιβεβαιώνει η μακρόχρονη ανθρωπιστική δράση του, μια δράση συνδεδεμένη με την επαγρύπνηση, την αλληλεγγύη, τη φιλαλληλία και συνώνυμη της αφιλοκερδούς προσφοράς και ανιδιοτέλειας.
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα τιμήσει και φέτος την ξεχωριστή εορτή της Παγκόσμιας Ημέρας ΕΣ/ΕΗ, με ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 και ώρα 19:00, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα BANQUET). Στην εκδήλωση αυτή θα λάβει χώρα η επίσημη τελετή απονομής της ειδικής Ανωτάτης Τιμητικής Διάκρισης του Χρυσού Σταυρού μετά χρυσού Στεφάνου Δάφνης στην Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας