24 Σεπτεμβρίου 2023

Στα όρια της κατάρρευσης ο ΕΟΠΥΥ και τα Δημόσια νοσοκομείαΟ Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά να εξασφαλιστεί άμεσα η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων, τα οποία βρίσκονται πλέον στα όρια της κατάρρευσης.
Ο ΕΟΠΥΥ έχει κηρύξει στάση πληρωμών απέναντι στους παρόχους ενώ τα Δημόσια νοσοκομεία, αδυνατούν να καλύψουν βασικές ανάγκες τους και να προμηθευτούν υγειονομικά υλικά ή ακόμα και είδη πρώτης ανάγκης.
Οι γιατροί στα Δημόσια νοσοκομεία παραμένουν απλήρωτοι για τα δεδουλευμένα τους και αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης. Μάλιστα οι ανάγκες των νοσοκομείων αναμένεται να αυξηθούν δραματικά τις επόμενες εβδομάδες που ξεκινά η τουριστική περίοδος.
Παράλληλα η στάση πληρωμών που έχει κηρύξει ο ΕΟΠΥΥ έχει οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία τους συμβεβλημένους γιατρούς ενώ απειλεί την βιωσιμότητα εργαστηρίων και πολυϊατρείων που πιέζονται από τους προμηθευτές να πληρώσουν τις οφειλές τους.
Η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο και συνιστά απειλή για τη Δημόσια υγεία.
Καλούμε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αποκαταστήσει άμεσα το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και των Δημόσιων νοσοκομείων.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας