24 Σεπτεμβρίου 2023

Στην Αθήνα η Παγκόσμια Διάσκεψη Συμμόρφωσης στον χώρο της Ιατρικής Τεχνολογίας, με συνδιοργανωτή τον ΣΕΙΒΣτην Αθήνα, στις 19 – 21 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Παγκόσμια Διάσκεψη Συμμόρφωσης της Βιομηχανίας Ιατροτεχνολογικών προϊόντων (Global MedTech Compliance Conference), με συνδιοργανωτή και οικοδεσπότη τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων (ΣΕΙΒ). Χάρη στην ενεργή παρουσία του ΣΕΙΒ, σε θέματα Συμμόρφωσης των εταιρειών στους διεθνείς κανονισμούς Διαφάνειας, τα Όργανα της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής Βιομηχανίας, AdvaMed (ΗΠΑ) και MedTech (Ευρώπη), επέλεξαν ως τόπο συνάντησης την Αθήνα, η οποία θα υποδεχθεί: ανώτερα στελέχη της παγκόσμιας βιομηχανίας ιατροτεχνολογίας, νομικούς συμβούλους, επαγγελματίες που εξειδικεύονται στους διεθνείς κανονισμούς Συμμόρφωσης, στελέχη διεθνών φορέων χάραξης πολιτικής, στελέχη πωλήσεων και Marketing και άλλους εταίρους της Υγείας.

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης, σε διοργάνωση του ΣΕΙΒ, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Μαΐου, ένα Εκπαιδευτικό Διαδραστικό Σεμινάριο, αποκλειστικά για τις Ελληνικές Εταιρείες παραγωγής και διανομής Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων, και θα περιλαμβάνει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση για τα στελέχη εταιρειών διάθεσης Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων, Υπευθύνων πωλήσεων και Marketing. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εισηγήσεις για την ισχύουσα νομοθεσία και τις πολιτικές σχετικά με την καταπολέμηση της διαφθοράς, αλλά και την ανταλλαγή απόψεων για τις καλύτερες πρακτικές, για την σχέση τους με τους Επαγγελματίες Υγείας, τους Κυβερνητικούς Εταίρους και το ευρύ κοινό που αποτελεί τον τελικό αποδέκτη των προϊόντων και υπηρεσιών.

Η Διάσκεψη θεωρείται το πλέον έγκυρο forum του χώρου Ιατροτεχνολογικών και in vitro Διαγνωστικών προϊόντων και θα συζητηθούν θέματα όπως η οικονομική στήριξη της Βιομηχανίας για συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση, η Διαφάνεια και η διαχείριση των εταιρειών διανομής. Η θεματολογία θα καλύψει τις αναδυόμενες τάσεις στην τήρηση των κανονισμών και θα αναλύσει τις τρέχουσες προκλήσεις στο πεδίο της Συμμόρφωσης, παγκοσμίως. Παράλληλα, στελέχη της Συμμόρφωσης θα κληθούν να συζητήσουν σενάρια σχετικά με τα κανάλια διανομής και το πλαίσιο συνεργασίας. Επίσης, θα σκιαγραφηθεί ο ρόλος του Compliance Officer και τα υφιστάμενα προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης στον τομέα της Συμμόρφωσης. Καθώς η βιομηχανία εξελίσσεται με πρωτοφανή ταχύτητα, θα αναζητηθούν απαντήσεις για το πώς η ταχύτατη εξέλιξη επηρεάζει την ορθή λειτουργία και τη συμμόρφωση μιας εταιρείας στους διεθνείς κανόνες. Με τη βιομηχανία να σχεδιάζει να περιορίσει τις άμεσες χορηγίες σε όλο τον κόσμο και ιδίως στην Ευρώπη, την Κίνα και τη Βραζιλία, υπάρχουν προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση και να συνεχίσει να υποστηρίζει π.χ. την ιατρική εκπαίδευση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΙΒ τονίζει ότι: «Η Διάσκεψη αυτή που θα φέρει σε επαφή διεθνώς αναγνωρισμένους συνεργάτες και τους πλέον ειδικούς του χώρου, αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα δέσμευσης του Συνδέσμου στη δημιουργία ενός μοντέρνου και διαφανούς πλαισίου επιχειρηματικής πρακτικής και Συμμόρφωσης. Ο Σύνδεσμος θέλει να πρωταγωνιστήσει στον εκσυγχρονισμό της επιχειρηματικότητας και στη διαφάνεια του κλάδου και γι’ αυτό υποστηρίζει κάθε ενέργεια για την οριοθέτηση ενός αυστηρότερου πλαισίου επαγγελματικής πρακτικής στον κλάδο μας, θέτοντας τις βάσεις για ισχυρές σχέσεις εμπιστοσύνης με τους επιστήμονες Υγείας, τους συνεργάτες και τους ασθενείς. Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το εκπαιδευτικό διαδραστικό σεμινάριο που διοργανώνουμε για την ενημέρωση και εκπαίδευση των Μελών μας.»

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας