24 Σεπτεμβρίου 2023

Συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας με τον Γ.Γ. Κοινωνικής ΑσφάλισηςΗ Πρόεδρος της ΠΟΑμΣΚΠ, κα. Βάσω Μαράκα και η Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων, κα. Μόιρα Τζίτζικα, πραγματοποίησαν την Τρίτη, 28 Απριλίου 2015, συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης, κύριο Γιώργο Ρωμανιά, με στόχο την ενημέρωση σχετικά με τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας και που υπόκεινται στις αρμοδιότητες του.
Στο πλαίσιο της συζήτησης η οποία διεξήχθη σε πολύ φιλικό κλίμα, παρουσιάστηκαν αναλυτικά στον Γενικό Γραμματέα οι δράσεις και η προσφορά της ΠΟΑμΣΚΠ πανελλαδικά καθώς και οι Πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι που υπάγονται στην Ομοσπονδία. Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν εκτενώς τα αιτήματα της ΠΟΑΜΣκΠ που είναι σε εκκρεμότητα και που αφορούν την επέκταση του πίνακα των ΚΥΑ Φ11321/οικ31102/1870 (ΦΕΚ2906 18/11/2013) «Επέκταση των παθήσεων για τις οποίες η διάρκεια αναπηρίας των ασφαλισμένων καθορίζεται επ’ αόριστον» και τη συμπερίληψη της ΣΚΠ σε αυτές, τον καθορισμό ποσοστού αναπηρίας έναρξης κατά την κρίση από τα ΚΕΠΑ 67%, το μειωμένο ωράριο εργασίας ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων, την επικύρωση και επικαιροποίηση των εφόρου ζωής γνωματεύσεων οι οποίες έχουν εκδοθεί από τις ΑΥΕ των ασφαλιστικών φορέων και των Νομαρχιών πριν από την έναρξη των ΚΕΠΑ καθώς αυτών που έχουν εκδοθεί από την ΑΣΥΕ.
Ο κύριος Γ. Ρωμανιάς, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις κινήσεις και δράσεις της ΠΟΑμΣΚΠ και υποσχέθηκε πως μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα το θέμα ένταξης της ασθένειας στις 43 παθήσεις θα έχει διευθετηθεί καθώς επίσης και ότι θα μελετήσει τον καθορισμό ποσοστού αναπηρίας και θα προβεί σε κατάλληλες ενέργειες για την ανάλογη προσαρμογή του. Ίδιες κινήσεις θα γίνουν και για το μειωμένο ωράριο εργασίας των πασχόντων από ΣΚΠ.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας