8 Ιουνίου 2023

Σκοτώνει την Ευρώπη η συνθετική μαριχουάνα

Ένα συνθετικό ναρκωτικό, που μοιάζει με μαριχουάνα, εξελίσσεται σε μάστιγα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Πρόκειται για ένα καπνιστικό μείγμα ναρκωτικών ουσιών που ψεκάζεται πάνω σε «αθώα» βότανα.

Σύμφωνα με το Ρωσικό δίκτυο ενημέρωσης RT, τους τελευταίους μήνες, το ίδιο ναρκωτικό με διαφορετική ονομασία  έχει οδηγήσει στο νοσοκομείο πάνω από 700 Ρώσους, ενώ έχει προκαλέσει τουλάχιστον 24 θανάτους, αναγκάζοντας τις αρχές να κυνηγήσουν το εμπόριο μιας ουσίας που έχει αντικαταστήσει πλέον σε επικινδυνότητα ακόμα και την ηρωίνη.

Περισσότεροι από 100 θάνατοι έχουν καταγραφεί και στις πολιτείες Ντάλας και Όστιν της Αμερικής, από χρήση ουσιών που παραπέμπουν σε μαριχουάνα. Η Δίωξη Ναρκωτικών της Αμερικής (DEA) προσπαθεί να ορίσει ποιο είναι το ναρκωτικό αυτό βάσει των συστατικών του, προκειμένου να κυνηγήσουν όσους το πουλάνε. Το εμπόριο της συνθετικής μαριχουάνας ωστόσο δεν σταματάει καθώς οι έμποροι, αλλάζουν κάποια από τα χημικά που χρησιμοποιούν και προκύπτει μία παρεμφερής αλλά κατά τ άλλα νέα ουσία.

Το θέμα έχει πάρει μεγάλη έκταση και στην Βρετανία, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι στις φυλακές της χώρας, οι κρατούμενοι καταναλώνουν το συγκεκριμένο συνθετικό ναρκωτικό. Η τεράστια ζήτηση του στις φυλακές, οφείλεται στο γεγονός ότι το συνθετικό χόρτο δεν μπορεί να ανιχνευθεί στις εξετάσεις ούρων, ενώ ούτε τα σκυλιά που «μυρίζουν» τους επισκέπτες προτού μπουν στη φυλακή, προς το παρόν δεν μπορούν να ανιχνεύσουν την μυρωδιά του .

Σε ότι αφορά τις συσκευασίες της ουσίας, παρατηρούνται πολλές διαφορετικές εκδόσεις απο χώρα σε χώρα. Μερικές ιδιαίτερα εντυπωσιακές,  όπως φαίνεται παρακάτω

other

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται στο  βίντεο του CNN  που ακολουθεί:

Δείτε επίσης το ανατριχιαστικό βίντεο με την νεαρή χρήστη

Eργαστηριακή ανάλυση

Η επικινδυνότητα της ουσίας φαίνεται στην εργαστηριακή ανάλυση της. Η ουσία βασίζεται και περιγράφεται σαν  χημική ένωση  MDMB (N) BZ-F γνωστή και ως (S)-MDMB-CHMINACA.

Φυσικά, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, σαν ένα παιχνίδι γάτας με ποντίκι ανάμεσα στις αρχές και στους κατασκευαστές συνθετικών ναρκωτικών  κανένας δεν ξέρει επακριβώς την πλήρη σύνθεση καθόσον αλλάζει.

chiminacaa

 

To MDMB-CHMINACA    είναι ένα συνθετικό παράγωγο κανναβινοειδών του ΑΒ-CHMINACA, το οποίο είναι το ίδιο ένα παράγωγο του ΑΒ-FUBINACA, η οποία είναι ένα παράγωγο του ΑΒ-PINACA. Θεωρία και προβληματισμός μόνο φυσικά.

 

chiminacab

 

 

Για όσους είναι οικείοι με τη χημεία, κάποια βοήθεια όσον αφορά το BZF δίνεται εδώ :

Cambridge, Google

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας