24 Σεπτεμβρίου 2023

Ανεπίτρεπτη η καθυστέρηση στη καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών των Νοσοκομειακών και Ειδικευόμενων ιατρώνΟ Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει την τεράστια καθυστέρηση στη καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας. Η κατάσταση αυτή οδηγεί στην έναρξη κινητοποιήσεων από τους ιατρούς, οι οποίοι εργάζονται απλήρωτοι και χωρίς να έχουν λάβει σαφείς απαντήσεις για την αποκατάσταση αυτής της ασυγχώρητης αδράνειας από την ηγεσία.
Ο ΙΣΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των ιατρών και δια της νομικής του υπηρεσίας θα αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών σε συνεργασία με τους κλαδικούς φορείς για την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών των ειδικευμένων και ειδικευόμενων γιατρών, καθώς επίσης και για την καταβολή των ποσών που προήλθαν από τις αυθαίρετες περικοπές των εφημεριών με την αποστολή σειρά εξωδίκων δηλώσεων και διαμαρτυριών, καθώς επίσης με την κατάθεση δικογράφων και εκδίκασή τους ενώπιον των αρμόδιων Δικαστηρίων.
Τονίζουμε ότι ενόψει της κρισιμότητας της κατάστασης η πολιτική ηγεσία πρέπει να δείξει ωριμότητα και σύνεση για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
Η Νομική Υπηρεσία του ΙΣΑ θα συνεχίσει να προσφέρει εντελώς δωρεάν νομικές υπηρεσίες της στα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
Ο ΙΣΑ θα συνεχίσει να μάχεται για τα δικαιώματα των μελών του και θα είναι στο πλευρό τους για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας