3 Οκτωβρίου 2023

ΕΟΠΥΥ: Υποχρεωτικά ηλεκτρονική υποβολή κάθε μήνα για τις δαπάνες αιμοκάθαρσηςΣυνεχίζεται η αντικατάσταση γνωματεύσεων δαπανών διαφόρων υλικών και υπηρεσιών με ηλεκτρονικές γνωματεύσεις από τον ΕΟΠΥΥ.

Σειρά τώρα, πήραν οι αιμοκαθάρσεις από 1-1-2015 και έτσι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ εξέδωσε έγγραφο που περιγράφει την αναδρομική διαδικασία. Αναλυτικά στο έγγραφο αναφέρονται τα παρακάτω:

«Σε συνέχεια των προηγούμενων ανακοινώσεων, περί ηλεκτρονικής έκδοσης Γνωματεύσεων Αιμοκαθάρσεων, οι οποίες στο εξής θα συνδέονται με τις ηλεκτρονικές υποβολές των αιμοκαθάρσεων, ολοκληρώνεται το νέο σύστημα της άμεσης αναγγελίας, ταυτόχρονης υποβολής των πράξεων και των υλικών και ενημέρωσης του ατομικού Φακέλου Ασφάλισης Υγείας του ασφαλισμένου, ώστε να αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου, τόσο των ιστορικών ιατρικών δεδομένων, όσο και των λογαριασμών των παρόχων υγείας, το οποίο διαχειρίζεται αυτοματοποιημένα, όλα τα στάδια της διαδικασίας, από την έκδοση της Γνωμάτευσης, μέχρι την τελική πληρωμή.

Όλες οι Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, οι Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης και οι Προμηθευτές Υλικών Αιμοκαθάρσεων, έχουν υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής των αναλυτικών παραστατικών υγείας ανά μήνα.

Από 01/01/2015, οι ΜΧΑ και ΜΤΝ με τους κωδικούς πρόσβασης, που διαθέτουν, θα υποβάλλουν, μέσω της νέας διαδικτυακής εφαρμογής eΔΑΠΥ Αναγγελίας Αιμοκάθαρσης, η οποία συνθέτει, στο εξής, τα βήματα της αναγγελίας και της εκτέλεσης συνεδρίας (πράξεων και υλικών), σε ένα ενιαίο πρωτοποριακό σύστημα υποβολών, σε πραγματικό χρόνο.

Για τους μήνες 01 και 02/2015, οι απαιτήσεις των ΜΧΑ, ΜΤΝ και των Προμηθευτών Υλικών Αιμοκαθάρσεων, θα υποβληθούν ηλεκτρονικά, μέσω του νέου συστήματος, μέχρι 20/04/2015. Τα αντίστοιχα φυσικά παραστατικά, που συνοδεύουν τις υποβολές, κατατίθενται μαζί με το αποδεικτικό υποβολής και παραλαμβάνονται, σύμφωνα με την υφιστάμενη διαδικασία, από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις ΕΟΠΥΥ.

Οι Προμηθευτές Υλικών Αιμοκαθάρσεων, με την πληροφόρηση που έχουν ήδη λάβει μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, πρέπει να πραγματοποιήσουν πιστοποίηση στο σύστημα του ΕΟΠΥΥ και θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση, για την υποβολή των αντίστοιχων λογαριασμών».

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας