3 Οκτωβρίου 2023

Υπεγράφη παράταση συμαβάσεων με τα κέντρα αποκατάστασης, δόθηκε τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτώνΗ Ένωση Κέντρων Αποκατάστασης Ελλάδος (ΕΚΑΕ), συναντήθηκε, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στο πλαίσιο έκτακτης σύσκεψης για την άμεση επίλυση βασικών ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο της Αποκατάστασης.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το θέμα της ανανέωσης των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίες λήγουν στις 31/3/2015 και η ολοκλήρωση του ελέγχου των Ιδιωτικών Ελεγκτικών Εταιριών για το 2013.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε η πολιτική και διοικητική Ηγεσία του ΕΟΠΥΥ και η διεύθυνση της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ).

Κατόπιν ανάλυσης της υφιστάμενης κατάστασης και με γνώμονα την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, η ΕΚΑΕ συμφώνησε σε παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων και στη σύσταση ευέλικτης ομάδας εργασίας με στόχο την υπογραφή νέων συμβάσεων.

Σχετικά με το θέμα των ελέγχων, η ΕΚΑΕ επεσήμανε τις δομικές αδυναμίες των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν στον έλεγχο για το 2013, καθώς και τις διαφορές που παρατηρήθηκαν στον τρόπο διεξαγωγής του ελέγχου μεταξύ των Ιδιωτικών Ελεγκτικών Εταιριών.

Συμφωνήθηκε η επίσπευση της βελτιστοποίησης των διαδικασιών και της εφαρμογής τους από τις ΙΕΕ, ώστε να ολοκληρωθεί ο έλεγχος το συντομότερο δυνατό. 

Υπογραμμίζεται ότι η ηγεσία του ΥΥΚΑ, αναγνωρίζοντας την έλλειψη δημόσιων δομών υπηρεσιών Αποκατάστασης, εκδήλωσε για ακόμη μια φορά τη διάθεση της να στηρίξει έμπρακτα τον κλάδο.  

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας