29 Σεπτεμβρίου 2023

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου ΚαρδιολογίαςΤο 64ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας (ACC) που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Ντιέγκο των Ηνωμένων Πολιτειών, στο διάστημα 14-16 Μαρτίου 2015 παρακολούθησαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανος Φούσας, ο αντιπρόεδρος κ. Τσιούφης, ο τ. πρόεδρος κ. Καλλικάζαρος, ο Γραμματέας κ. Κανακάκης και άλλα μέλη της ΕΚΕ.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας με Καρδιολόγους ελληνικής καταγωγής που εργάζονται στην Αμερική, με τους οποίους αντάλλαξαν απόψεις και επισημάνθηκε το υψηλό επίπεδο επιστημονικής παρουσίας των Ελλήνων Καρδιολόγων τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ελλάδα.
Ταυτόχρονα αναδείχτηκε ο προβληματισμός για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας σε κάθε επίπεδο.
Συμφωνήθηκε να υπάρχει διαρκής επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων τόσο για επιστημονικά θέματα όσο και για ευρύτερα θέματα.
Το 64ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας θεωρείται παγκοσμίως ως μια από τις πιο σημαντικές επιστημονικές συναντήσεις για θέματα που άπτονται της Καρδιολογίας. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου επισημάνθηκαν ανάμεσα σε άλλα, ότι οι περιττές εξετάσεις στον άνθρωπο και η έκθεσή του σε υπερβολική ακτινοβολία χωρίς σοβαρό λόγο κοστίζει πολύ, αλλά το κυριότερο καθίσταται επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.
Επίσης ασθενείς που είναι υπέρβαροι και έχουν κολπική μαρμαρυγή, πρώτα θα πρέπει να χάνουν βάρος και στη συνέχεια να πραγματοποιείται ηλεκτρικός καυτηριασμός. Τέλος αναδείχτηκε ότι παρατηρείται σημαντική πρόοδος στη Καρδιοογκολογία.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας