22 Μαρτίου 2023

Γιατί παρατηρείται έξαρση της γρίπης στη χώρα μας φέτος;

Στις μικρές μεταλλάξεις που έχουν υποστεί, τα τελευταία χρόνια, τα στελέχη του ιού της γρίπης, οι οποίες δρουν αθροιστικά, οφείλεται η έξαρση της νόσου που παρατηρείται στις μέρες μας, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Γρίπης Βόρειας Ελλάδας, διευθυντή του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής του ΑΠΘ, καθηγητή μικροβιολογίας, Νικόλαο Μαλισιόβα.

Όπως σημειώνει ο κ. Μαλισιόβας, το υπάρχον εμβόλιο καλύπτει μόνο για τα μισά στελέχη της γρίπης Η2Ν3 και γι’ αυτό συνιστάται στα εμβολιασμένα άτομα υψηλού κινδύνου, εφόσον προσβληθούν, να ακολουθήσουν αντιική αγωγή, σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, τις δύο τελευταίες εβδομάδες, ο αριθμός των κρουσμάτων γρίπης σε όλη την Ελλάδα ήταν περίπου ο ίδιος, ενώ η κορύφωση των κρουσμάτων αναμένεται την παρούσα αλλά και την επόμενη εβδομάδα.

Σε όσους έχουν προσβληθεί από τη γρίπη, συνιστά να μένουν στο σπίτι τους, να πλένουν καλά τα χέρια τους και όταν φταρνίζονται, και να καλύπτουν τη μύτη και το στόμα για να μην διασπείρουν τον ιό.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας