24 Σεπτεμβρίου 2023

Έρχεται η αντισύλληψη σε μικροτσίπ!Με το προφυλακτικό και το αντισυλληπτικό χάπι να αποτελούν τις δύο δημοφιλέστερες μεθόδους αντισύλληψης, οι επιστήμονες τώρα μελετούν μια εναλλακτική «λύση» διαρκείας.

Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρία κατασκευής, MicroCHIPS, μέχρι το 2018 η αντισύλληψη θα επιτυγχάνεται με τη βοήθεια ενός μικροσκοπικού τσιπ, το οποίο θα τοποθετείται κάτω από το δέρμα της γυναίκας και θα απελευθερώνει καθημερινά μικρή δόση του κατάλληλου φαρμάκου.

Το τσιπ θα εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα στους γλουτούς, το χέρι ή το στομάχι της γυναίκας και η διαδικασία δε θα διαρκεί περισσότερο από μισή ώρα.

Το τσιπ δε θα ξεπερνά σε μέγεθος ένα γραμματόσημο και θα έχει διάρκεια ζωής 16 ολόκληρα χρόνια. Μάλιστα, θα συνοδεύεται από ειδικό τηλεχειριστήριο που επιτρέπει στη γυναίκα να το απενεργοποιήσει, εάν θελήσει να κάνει παιδί κάποια στιγμή. Με την ίδια ευκολία μπορεί να το ενεργοποιήσει εκ νέου.

Αντίστοιχα τσιπ έχουν ήδη δοκιμαστεί σε ασθενείς με οστεοπόρωση, ώστε να χορηγούνται ευκολότερα και χωρίς κόπο τα απαραίτητα φάρμακα.

Ωστόσο, η ιδέα ότι κάποιος μπορεί να «παίζει» με τη γονιμότητά μας με τόσο δραστικό τρόπο μοιάζει μάλλον πρωτόγνωρη και κάπως τρομακτική, ενώ οι λάτρεις των θεωριών συνομωσίας μπορούν κάλλιστα να αρχίσουν να κάνουν λόγο για… οργανωμένο σχέδιο εξαφάνισης του ανθρώπινου γένους!

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας